S’aboquen 4.000 metres cúbics de sorra a la platja d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 1/7/2024

La platja d’Altafulla ha hagut d’esperar fins el primer dia de juliol per a una nova i esperada reposició de sorra, que prové de la platja de la Paella, de la localitat veïna de Torredembarra. Segons el regidor de Turisme, Tomàs Serra, aquestes intervencions permetran que els usuaris de la platja altafullenca gaudeixin “d’un espai digne”. Els treballs han de durar dos dies, fins aquest dimarts, 2 de juliol.

Em total, s’han d’abocar 4.000 metres cúbics. Aquesta quantitat és una part del total que des de fa ja alguns dies es mou entre la capital del Baix Gaiài les platges de Tarragona.

De fet, el Port de Torredembarra havia de portar uns 14.500 metres cúbics a la platja d’Altafulla. La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat que “enguany realment els temporals que hi ha hagut ens han aportat sorra, i no necessitàvem tanta”. Amb tot, assegura, “des de Costes ens insistien que arribéssim a un acord amb el port perquè el plec de condicions del contracte de concessió l’obliga a aportar tota la quantitat”.

El procediment, però, ha quedat paralitzat per un informe negatiu de l’Ajuntament de Torredembarra, com ha recordat Muntadas. Davant aquest contratemps, el consistori altafullenc ha reclamat a Costes de l’Estat que faci una aportació d’urgència per pal·liar la manca de sorra a l’àmbit més afectat, el tram central de Botigues de Mar, aprofitant els trasllats de sorra de Torredembarra a Tarragona.

La setmana passada Costes de l’Estat va acceptar la petició traslladada des d’Altafulla, ja amb la temporada d’estiu iniciada, i això s’ha traduït en l’inici dels treballs de reposició d’aquest dilluns.

Muntadas ha recordat que el Port de Torredembarra compta amb un any per fer l’aportació de 14.500 metres cúbics de sorra, per tant, encara té temps fins al juny vinent. Igualment, passat l’estiu, caldrà valorar amb els tècnics municipals i els de Costes si pot ser un bon moment per aportar sorra tenint en compte que ja s’entrarà a la tardor i en època de temporals.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This