L’Ajuntament del Catllar i la Diputació de Tarragona acorden la planificació de les actuacions del Pla ImpulsDipta

REDACCIÓ – El Catllar, 30/6/2024

El passat 17 de juny, l’alcalde del Catllar, Jordi Ruiz, i el regidor d’Hisenda del municipi, Xavier Canadell van participar en la mesa de concertació del nou Pla ImpulsDipta, el nou model de cooperació econòmica i d’assistència de la Diputació de Tarragona amb els municipis.

L’equip de govern del Catllar va ser convocat a l’edifici Síntesi de la Diputació de Tarragona, on va ser rebut pels tècnics de la Diputació i per les representants de la Diputació de Tarragona a les meses de concertació; la diputada delegada de l’Àrea adjunta de Transició Ecològica, Carme Ferrer i la diputada delegada de l’Àrea adjunta del Pla d’Acció Municipal, Sílvia Puerto.

A través d’aquesta mesa es va estudiar en conjunt la planificació proposada per l’equip de govern del Catllar per tal d’establir una proposta de document bàsic de planificació definitiva. L’import total de la subvenció s’ha fixat en 1.078.908,96 euros per aquest mandat.

D’aquesta subvenció, un 42,19% va a inversions, entre les quals destaquen el pati de l’Institut-Escola L’Agulla, l’estació de bombeig d’una depuradora, la millora de l’entorn de l’Ermita de Sant Ramon, el Pavelló poliesportiu, l’Hotel d’Entitats i la millora del Centre Cultural. Un 15% es destina a transició ecològica, un 10% a salut pública i un 5% a cultura. Finalment, 300.000 euros seran per a despesa corrent distribuïts en quatre anualitats (2024-2027).

Un cop celebrades les diferents meses de concertació amb tots els ajuntaments i EMD del conjunt de la demarcació de Tarragona, les actuacions de cada municipi es concretaran en els 190 convenis que es preveuen signar amb els ajuntaments i EMD dels respectius pobles i ciutats. Tots aquests acords s’aprovaran en el ple de la Diputació de Tarragona del pròxim mes de juliol.

El Pla Impuls Dipta regulador de la cooperació de la Diputació de Tarragona amb els ens locals mitjançant concertació estableix com a principis bàsics l’autonomia local, la flexibilitat territorial, el treball en xarxa, la sostenibilitat, la gestió eficient, el bon govern, la concertació i la suma d’esforços i recursos per assolir objectius comuns. El Pla ImpulsDipta, les meses de concertació i els convenis de concertació, que se signaran pròximament, són els principals instruments a través dels quals a partir d’ara es durà a terme la col·laboració de la Diputació de Tarragona amb els ajuntaments de la demarcació.

Foto: L’alcalde, jordi Ruiz, i el regidor d’Hisenda, Xavier Canadell, amb la diputada delegada de l’Àrea adjunta de Transició Ecològica, Carme Ferrer i la diputada delegada de l’Àrea adjunta del Pla d’Acció Municipal, Sílvia Puerto. / AJ. EL CATLLAR.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This