Ona la Torre produeix ‘Remor de pedra, un pòdcast que recull la memòria del llegat hidràulic del riu Gaià

REDACCIÓ – Torredembarra, 20/6/2024

La Xarxa Audiovisual Local ha posat des del passat 17 de juny a disposició de totes les ràdios adherides a l’entitat el pòdcast d’Ona La Torre ‘Remor de pedra’. Es tracta de tretze capítols que mostren els elements d’enginyeria hidràulica de la conca del riu Gaià.

‘Remor de pedra’ és un dels quatre projectes guanyadors de la primera convocatòria de coproducció de pòdcasts per a La Xarxa Més. Els episodis compten amb la veu d’investigadors locals, membres dels centres d’estudis del territori i d’entitats ambientalistes. Amb ells, s’analitzen obres d’enginyeria hidràulica que han permès, al llarg dels segles, gestionar l’aigua.

Amb enregistraments sobre el terreny, recorrem tota la conca del Gaià, des de Santa Coloma de Queralt fins a Tamarit. Als capítols temàtics, s’hi parla d’elements com fonts, abeuradors, pous, rescloses, pous de gel o l’embassament, entre d’altres.

El pòdcast va ser presentat en un acte públic a la Plaça Major de La Riera de Gaià, a tocar del Molí del Mig. Precisament, aquest és un dels elements patrimonials que s’analitza al capítol dedicat als molins. L’Ajuntament de La Riera té previst de museïtzar-ne la planta baixa, d’origen medieval i crear-hi un centre d’interpretació dels molins del Gaià. Durant l’acte, l’alcalde de La Riera, Joan Casas, va posar en valor la participació de les veus del territori, que quedaran per a la memòria.

El pòdcast ‘Remor de Pedra’ ja es pot escoltar a La Xarxa Més. També formarà part de la programació d’estiu d’Ona La Torre i altres emissores de La Xarxa. El projecte ha comptat amb la direcció i producció de Raquel Martínez, guió i presentació de Mònica Socias i edició i disseny sonor de Josep Maria Solé.

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This