El 80% dels propietaris afectats per la modificació de terme d’Altafulla i Tarragona s’hi mostren a favor

REDACCIÓ – Altafulla, 15/6/2024

L’Ajuntament d’Altafulla ha recollit 32 al·legacions a favor del procés per part de veïns propietaris de la zona afectada pel projecte per modificar el límit de terme entre Altafulla i Tarragona. En procés d’exposició pública ha finalitzat i el consistori altafullenc treu pit d’aquesta gran majoria  a favor del pas d’aquest espai al terme d’Altafulla em el total de 35 al·legacions recollides.

S’ha recollit una al·legació en contra, tot i no ser propietaris, per part de l’Associació de Veïns de La Móra, que reclamen constituir-se en EMD de Tarragona (Entitat Metropolitana Descentralitzada) i consideren que els terrenys en disputa formarien part d’aquesta nova entitat si aquesta mai tirés endavant.

Després de la recerca feta per contactar amb els veïns i determinar les propietats dels diferents terrenys, rústics o urbans, el consistori valora aquest suport en un 80% dels veïns com una constatació que la majoria volen pertànyer a Altafulla, entre altres, pels serveis que se’ls presta des de la vila. Així se’n desprendria de les converses mantingudes amb els veïns per part dels coalcaldes d’Altafulla, com destaca un d’ells, Jordi Molinera.

Representen el 80% dels propietaris, però no és la mateixa proporció de superfície afectada, perquè hi ha propietaris que compten amb un gruix més important de terreny, principalment la Generalitat de Catalunya, amb la Plana del Vinyet per renaturalitzar, però també el Buffet d’Altafulla i la gasolinera Campsa.

En el cas de la Generalitat, el departament d’Acció Climàtica també s’han pronunciat al respecte amb una al·legació que des del consistori consideren neutral però que celebren com una aportació més a sumar en el seu argumentari. Segons Acció climàtica, “la lògica biogeogràfica i l’ús de límits de conques o cursos fluvials facilita l’establiment de límits administratius” , com destaca la coalcaldessa i responsable de l’àrea de Territori de l’Ajuntament d’Altafulla, Alba Muntadas.

Adif també ha emès una consideració en el projecte, constatant el que consideren una “anomalia” a resoldre, com és el fet que l’Ajuntament estigui pagant el lloguer d’un aparcament de l’estació de tren d’Altafulla i que pertany actualment al terme de Tarragona.

Pel que fa a les al·legacions presentades per Tarragona, aquestes han entrat en una fase en què no pertocaria, segons el consistori, ja que és a partir d’ara que les administracions no propietàries, tenen 60 dies per presentar les seves objeccions o adhesions al projecte. Serien tant Ajuntament de Tarragona, com Consell Comarcal del Tarragonès com Diputació de Tarragona. Jordi Molinera explica que Tarragona podrà presentar al·legacions novament en aquesta segona fase, tenint en compte les aportacions ja fetes per part dels veïns.

Un cop es rebin les al·legacions de les administracions, el Ple Municipal haurà de continuar el procés tot debatent i aprovant definitivament, si s’escau el projecte. Es calcula que ja serà a la tardor. Un cop aprovat passaria, ara sí, a mans de la Generalitat perquè el valorés una comissió assessora jurídica i una comissió de delimitació de límits territorials de Catalunya. En definitiva, es creu que es podria tenir una resolució sobre tot el procés aproximadament d’aquí a un any.

Foto: Els coalcaldes d’Altafulla, Jordi Molinera i Alba Muntadas amb una imatge del terme afectat pel projecte de canvi de límits. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This