L’Ajuntament i els Castellers d’Altafulla renoven el conveni de per organitzar de nou diades al municipi

REDACCIÓ – Altafulla, 5/6/2024

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Gemma Maymó, i els Castellers d’Altafulla, presidits pel casteller Arturo Palavecino, han signat la renovació del conveni de col·laboració, que estableix un ajut de 18.000 euros destinats a l’organització de les nou diades castelleres que gestiona la colla al municipi.

Gemma Maymó remarca aquesta col·laboració “per a la promoció del fet casteller com a patrimoni cultural que ens identifica com a país i com a poble, així com també per l’impacte mediàtic sobre Altafulla que genera portar les colles punteres del moment”.

En la mateixa línia, s’hi refereix el president dels Castellers d’Altafulla, Arturo Palavecino, que ha agraït un cop més el suport del consistori, fet que “ens permet comptar amb autonomia per a gestionar l’organització de les diades amb les millors colles, i alhora, fer que molta gent de fora visiti la nostra vila arran de les jornades castelleres”.

Altafulla és una plaça castellera per excel·lència a Catalunya, i hi actuen colles que realitzen castells de 8 i 9 pisos i els que coneixem com a gamma extra, els castells de màxim dificultat com el quatre de nou amb agulla, el cinc de nou, i el tres de nou amb agulla, que porten folre; el dos o torre de nou, el pilar de vuit, el tres de deu i el quatre de deu, que es fan amb folre i manilles; i el dos o la torre de vuit net, el quatre de nou net i el tres de nou net, que es fan sense folre.

Algunes d’aquestes colles són els Castellers de Vilafranca, la colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Reus, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la colla Joves Xiquets de Valls, els Xicots de Vilafranca, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau o els Nens del Vendrell. La Diada de les Cultures d’Altafulla és una de les cites ineludibles del calendari casteller on es pot veure el primer duel de la temporada entre la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca amb els castells de nou com a protagonistes.

Foto: Imatge de la signatura del conveni. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This