Una delegació d’Altafulla visita Roviano per enfortir el vincle d’agermanament en el seu 22è aniversari

REDACCIÓ – Altafulla, 27/5/2024

Altafulla i Roviano han commemorat aquest darrer cap de setmana, 25 i 26 de maig, el 22è aniversari de l’agermanament d’ambdues poblacions amb un seguit d’activitats a la localitat italiana, i amb l’assistència d’una delegació altafullenca formada pels coalcaldes d’Altafulla, Jordi Molinera i Alba Muntadas; la regidora de Cultura, Gemma Maymó, i representants d’entitats i persones particulars de la vila.

La trobada ha servit per enfortir les relacions institucionals després que ambdós consistoris reprenguessin l’activitat d’agermanament el passat any 2023 amb la visita d’una delegació rovianesa durant la darrera Festa Major de Sant Martí.

El compromís d’ambdues administracions és fomentar els intercanvis de caire social i cultural, així com compartir experiències en diferents àmbits des de la gestió pública fins a projectes de cooperació. Durant el cap de setmana, van visitar la capital italiana de Roma, a només 56 quilòmetres de Roviano, i acompanyats en tot moment pel batlle de Roviano, Mattia Folgori, que els va rebre en una recepció oficial al consistori rovianès amb la resta de la corporació municipal.

A Roma, van gaudir de la Domus Romane di Palazzo Valentini, d’un passeig pel fòrum imperial, de la Fontana di Trevi, i de l’aqüeducte de Claudi, entre d’altres. També van participar en el 50è aniversari del grup d’escoltes de Roviano que els va obsequiar amb un tapacoll, una samarreta commemorativa, un calendari i un imant del grup.

El Comune di Roviano va obsequiar l’Ajuntament d’Altafulla amb una rèplica de la “Pupazza”, un titella amb trets femenins i emblema de la cultura tradicional de Roviano i el territori de la vall de l’Aniene.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Altafulla va obsequiar al consistori italià amb un quadre del 2 de 7 dels Castellers d’Altafulla assolit aquest any passat 2023 pels liles. Des de l’Àrea Municipal de Mitjans de Comunicació, també es va editar una edició especial de la revista municipal Plaça del Pou amb un monogràfic sobre Altafulla que es va repartir per les cases de la vila rovianesa.

Foto: Representats d’Altafulla i de Roviano durant la visita. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This