L’Ajuntament d’Altafulla i ESEP sumen esforços per oferir un innovador programa educatiu per a menors tutelats

REDACCIÓ – Altafulla, 23/5/2024

La regidoria de Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, en una acció conjunta amb ESEP i la col·laboració d’Intress, ha anunciat el llançament d’un programa educatiu innovador dirigit a un grup de menors tutelats de diverses procedències.

Aquesta iniciativa forma part d’un Pla de segona acollida, que té com a objectiu complementar els programes d’aprenentatge de la llengua i altres activitats que els joves han iniciat des de la seva arribada a Altafulla al desembre de 2023.

Els menors, que actualment resideixen a l’alberg Casa Gran d’Altafulla, inicien així un curs integral de 340 hores que inclou alfabetització, català, coneixement de l’entorn i accés al mercat laboral. A més, participen en activitats esportives amb l’objectiu d’adoptar hàbits saludables i integrar-se socialment.

El nou programa d’aprenentatge complementari que es desenvoluparà a l’Escola d’Adults Altafulla, està dissenyat per atendre les necessitats específiques dels menors. Aquest inclou formació en llengües, eines informàtiques bàsiques, estructura de comunicacions escrites, compres per internet, organització del temps, coneixement de les administracions públiques, el sistema sanitari, documentació bàsica, introducció al sistema de formació actual i inserció laboral.

L’objectiu és dotar aquests joves de les eines necessàries per a una integració plena i activa a la societat, promovent la convivència i el respecte mutu a través de l’educació i la formació.

Amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla, aquest programa es durà a terme a l’Escola d’adults d’Altafulla en horari de matins de dilluns a dijous i fins a final d’any.

L’Ajuntament d’Altafulla reafirma així el seu compromís amb el benestar i el desenvolupament dels joves, i espera que aquest programa serveixi com a model per a futures iniciatives d’integració social.

D’altra banda ESEP, Escola Superior d’Ensenyaments Professionals, que actualment ja treballa al municipi amb la gestió de l’Escola d’adults, aporta tota la seva experiència de més de 30 anys dintre del món de l’educació i la formació per al desenvolupament d’aquest innovador i ambiciós projecte de formació.

Sobre ESEP

ESEP neix a partir de l’experiència en el sector de la formació professional, tant des de la direcció i gestió de centres de formació, com de la participació en diferents àmbits a l’administració educativa.

És un centre de formació professional homologat pel Departament d’Educació i centre col·laborador del SOC, a més de formació i projectes a mida per a les empreses, entitat organitzadora de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE), Punt d’informació i Orientació de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professional de Catalunya i centre ACTIC.

Imparteix cicles formatius, certificats de professionalitat, formació no formal i formació de divulgació i cultura general amb el seu Centre de Formació d’Adults. El seu objectiu fonamental al llarg de més de 30 anys d’experiència a la formació professional i especialistes en la modalitat de Dual, és esdevenir una eina útil i eficaç, amb la finalitat de satisfer les necessitats de qualificació professional adequada i necessària per poder competir millor en el mercat global.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This