Tarraco Viva torna a Altafulla aquest 19 de maig amb dues activitats

REDACCIÓ – Altafulla, 15/5/2024

Aquest diumenge 19 de maig, a la pineda de davant de l’Era del Senyor d’Altafulla, es portaran a terme dues activitats de recreació històrica amb entrada lliure i aforament limitat. Anirà a càrrec de la companyia Projecte Phoenix.

12:30 – Legionaris ‘VIDA QUOTIDIANA DELS LEGIONARIS ROMANS’ (visita comentada)

Lluny de la imatge que tenim de les grans batalles, la vida d’un legionari romà era en general molt monòtona: entrenament, guàrdies o serveis de neteja o de control de camins, entre d’altres. Amb aquesta visita podrem veure i tocar alguns objectes que formaven part de la vida diària dels legionaris romans: el seu vestuari i armament, les seves tendes de campanya i alguns altres estris. Es podrà comprovar el pes real d’un casc de legionari o d’una armadura; i també coneixerem altres aspectes de les seves vides, com ara què menjaven, si tenien permisos per anar a casa seva, com es posaven en contacte amb les seves famílies i amics i què necessitaven.

Lliure i gratuït, amb aforament limitat.

13:30 – Castra Legionis CARTES I VIDA QUOTIDIANA DE LEGIONARIS ROMANS (recreació històrica)

La major part de la vida diària d’un legionari romà transcorria als barracons o a les tendes del seu campament. Després d’efectuar molts i diversos serveis (guàrdia, entrenament, obres de reparació, serveis administratius, etc.), gaudien d’un cert temps lliure que podien utilitzar per fer el menjar, netejar la roba i l’armament, jugar amb els seus companys o escriure cartes a la família i els amics, els quals, molt sovint, estaven a milers de quilòmetres de distància.

A través de documents originals i cartes trobades en diferents indrets de l’Imperi romà, podrem sentir les seves veus i conèixer algunes de les seves pors i sentiments; com la del legionari Apol·linar, que, en una carta enviada a la seva mare, escriu: «Sempre que us recordo no menjo ni bec, sinó que ploro!».

Foto: La pineda de davant de l’Era del Senyor d’Altafulla tornarà a convertir-se diumenge en un campament romà, / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This