Procés participatiu a la Pobla per anomenar sales d’equipaments municipals amb noms de dones

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 15/5/2024

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha començat la recollida  de propostes de la ciutadania pel procés participatiu per anomenar diferents sales integrants d’equipaments municipals amb noms de dones que han estat rellevants per les seves contribucions en diferents àmbits. Les propostes es poden presentar a través d’aquest FORMULARI.

https://www.lapoblademontornes.cat/anomenem-amb-nom-de-dona-les-sales-dels-equipaments-municipals/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1MEYxGYrxldex8ZpDecdC7R5YYCUFtR56YUkR5bqa4467U3aQHfOWCCJE_aem_AdV2-4VkDi2D3h3XAHyueqJ3skHnXWD7cSsbXzer88pgKLsy1uyENRDvLCabGcdm2uv0t7US9mNd387Cfu_zeQbF

Actualment, existeixen nombroses sales que són objecte de cessió a entitats i associacions del nostre municipi que es troben emplaçades en diversos equipaments municipals com ara les antigues escoles, l’entorn de Mas Soler així com la Zona Esportiva Municipal, amb el clar objectiu de visibilitzar el paper de les dones en l’àmbit polític, cultural, artístic, científic i esportiu, es considera que un mecanisme d’impuls de la igualtat efectiva de gènere en tots els àmbits municipals seria que les diferents sales portessin el nom de dones que han estat rellevants per les seves contribucions en diferents àmbits, ja que la seva història mereix ser recordada perquè el seu llegat és de tots i totes.

En aquest sentit, amb la voluntat de fer partícips a tots els veïns i veïnes de La Pobla de Montornès s’inicia un procés participatiu per reivindicar i visibilitat la memòria de dones que han tingut una importància en la història, amb la inclusió dels seus noms a les diferents sales que integren els equipaments municipals relacionats a les línies precedents.

En aquest sentit, el primer pas és que els veïns i veïnes puguin fer les seves propostes per revertir la invisibilitat de les dones en l’espai públic a través de la web de l’ajuntament fins al 31 de maig.

Les propostes de noms de dones han de complir els següents criteris per tal de ser validats:

– Cal que siguin noms femenins.

– Cal que facin referència a una dona que hagi tingut rellevància en algun àmbit concret: ciència, cultura, societat civil, esport.

– Que faci més d’un any que hagi traspassat.

 

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This