El Ball Parlat del Sant Crist de Salomó comença una nova temporada aquest diumenge 5 de maig

REDACCIÓ – Salomó, 3/5/2024

Els prop de 150 integrants que cada diumenge de maig fan possible la representació del tradicional Ball del Sant Crist de Salomó ja han posat en marxa el compte enrere per a l’estrena de la nova temporada. Un 2024 que s’espera amb més ganes i il·lusió que mai per les moltes novetats que enguany presenta l’espectacle. Principalment pel que fa a il·luminació, ja que s’han canviat els focus en la seva totalitat així com les estructures que els aguanten.

La renovació ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona, destinada a entitats sense ànim de lucre de la demarcació, que s’emmarca en un pla d’inversions enfocat a equipaments culturals i d’interès ciutadà. En aquest sentit el president de l’Associació del Ball del Sant Crist, Antoni Virgili, assegura que “l’entitat ha entrat de ple al segle XXI”, donat que bona part de les làmpades que s’utilitzaven fins ara pràcticament tenien cinquanta d’anys.

“El canvi era molt necessari i els espectadors segur que ho percebran” explica el Mestre del Ball, el vilafranquí Raimon Casals. I de fet, per tal que el públic quedi sorprès amb els múltiples canvis d’intensitat de llum, colors i efectes especials entre les escenes, els tècnics del Ball i fins i tot professionals del sector han estat treballant en la programació dels aparells durant diverses setmanes. Es tracta, segons l’encarregat de controlar aquesta part de la funció, Adrià Fortuny, d’un “repte majúscul que reforça i fa més especial la posada en escena” a més de contribuir en eficiència energètica pel fet de treballar amb tecnologia LED.

Aquesta, però, no és l’única novetat de la temporada, perquè si bé l’estructura de l’espectacle és la mateixa que en campanyes anteriors, enguany s’han continuat replantejant algunes escenes amb l’objectiu de fer-les més dinàmiques i àgils pel públic. A més a més, tal com es porta fent des de fa uns anys, també s’han arranjat alguns vestits i s’han confeccionat peces de roba noves. I paral·lelament diversos joves de la vila s’han incorporat a l’elenc, fet que garanteix un relleu generacional del ball parlat d’arrels medievals.

Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional

El Ball del Sant Crist de Salomó està declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Aquesta temporada les representacions s’escauen els dies 5, 12, 19 i 26 de maig i tenen lloc a les 12h a l’església. Les localitats són numerades, la reserva d’entrades pot fer-se en línia des del lloc web de l’associació, www.balldelsantcrist.cat, i els tiquets també es poden adquirir a taquilla una hora abans d’iniciar-se les funcions. Per sol·licitar informació o notificar grups de més de deu persones, que gaudeixen de descomptes, hi ha habilitat el telèfon 675 845 861 i el correu electrònic info@balldelsantcrist.cat. A més, l’organització ha signat un conveni amb restaurants locals amb la voluntat d’oferir paquets que combinin l’entrada d’accés a l’espectacle, menús, excursions i visites guiades.

Foto: Una escena de la representació del Ball del Sant Crist de Salomó. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This