Un centenar d’alumnes participen en el redisseny de la plaça la Portalada d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 2/5/2024

Un centenar d’alumnes dels cursos de 5è i 6è de Primària de l’escola la Portalada d’Altafulla participen aquests dies en l’activitat ‘Apropiació de l’entorn escolar’, que s’emmarca dins el projecte Camins Escolars iniciat pel consistori el març de l’any 2022 amb l’assessorament de la consultoria L’Escamot Cooperativa, de mobilitat activa i desenvolupament local.

L’activitat neix arran de la iniciativa que va engegar l’Ajuntament a finals d’agost de l’any passat amb l’objectiu de pacificar el trànsit en àmbits escolars i fer que aquests espais de la via pública siguin més segurs i saludables. Així, es va tancar un terç de l’espai als vehicles per a conformar una plataforma exclusiva per a vianants, amb l’eliminació dels aparcaments més propers a la porta principal del centre, a tocar del parc infantil.

Ara, la iniciativa segueix amb la participació de l’alumnat per a què facin arribar les seves propostes al consistori i les contemplin, en la mesura de les possibilitats, en la redacció del nou projecte de plaça que ha d’integrar-se al parc infantil actual.

Aquest és el compromís de les regidories de Via Pública i Educació, encapçalades per la coalcaldessa Alba Muntadas, i la regidora Eva Martínez. Per Alba Muntadas, “els hem convidat a fer propostes i suggeriments, des del seu punt de vista com a principals usuaris de l’espai, del què creuen que hi hauria d’haver en aquest espai”.

Per la seva banda, Eva Martínez, ha expressat la satisfacció que “siguin els mateixos infants que participin del projecte de remodelació, ja que significarà també una ampliació de la zona infantil i d’esbarjo”.

L’alumnat de la Portalada ha treballat les propostes a classe aquests darrers dies, amb la implicació del professorat, i avui les han començat a plasmar físicament a la plaça, com ha explicat Lluís Delclòs, un dels responsable de L’Escamot Cooperativa, que ha qualificat l’activitat de transversal i innovadora. Els infants han proposat un ventall de jocs, des d’estructures com la piràmide i la tirolina, gronxadors adaptats per als infants amb discapacitats, fins als jocs més tradicionals com la xarranca.

Foto: Els alumnes treballant l’activitat a la plaça de la Portalada. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This