L’Ajuntament del Catllar s’oposa al complex esportiu al voltant de Mas de la Creu

REDACCIÓ – El Catllar, 1/5/2024

L’Ajuntament del Catllar la fet pública la seva “ferma oposició” al projecte esportiu projectat al terme municipal de Tarragona, a la zona limítrof amb del municipi catllarenc: un complex futbolístic al voltant de Mas de la Creu. El terreny és propietat de l’Arquebisbat de Tarragona i el complex l’impulsa el grup empresarial Tarraco Esports amb una previsó d’entre sis i nou camps de futbol.

“Després d’una anàlisi exhaustiva realitzada pels nostres tècnics municipals i l’equip de govern, s’han identificat diversos problemes tècnics i mediambientals que poden generar aquest projecte i que amenacen la protecció i el desenvolupament sostenible del nostre entorn”, afirmen des del govern catllarenc, que assenyalen els següents problemes:

1. Desforestació: el projecte podria implicar la pèrdua d’àrees forestals importants per a l’equilibri ecològic del nostre municipi.

2. Contaminació lumínica i acústica: hi ha la preocupació que les instal·lacions esportives proposades generin una contaminació lumínica i acústica significativa, afectant negativament la qualitat de vida dels residents locals.

3. Consum d’aigua: es planteja la necessitat d’avaluar detingudament l’impacte del projecte en el subministrament d’aigua, així com la gestió sostenible d’aquest escàs recurs i més en una context d’emergència climàtica com l’actual.

4. Gestió de residus: és fonamental garantir que el projecte inclogui un pla integral per a la gestió adequada dels residus generats, minimitzant-ne l’impacte medioambiental.

5. Mobilitat: és necessària una anàlisi exhaustiva de l’impacte en la mobilitat urbana i la infraestructura viària per evitar congestions i garantir la seguretat de la ciutadania.

L’Ajuntament del Catllar reitera el seu compromís amb la protecció del medi ambient i el benestar de la seva ciutadania. “Per això, estem portant a terme un diàleg constructiu amb l’equip responsable del projecte esportiu per abordar aquestes preocupacions i cercar solucions que beneficiïn totes les parts involucrades”, mantenen des del consistori.

Des del Catllar ja s’han reunit amb l’Ajuntament de Tarragona per traslladar la seva preocupació. Des del consistori tarragoní asseguren que seran exigents amb tots els requisits que ha de presentar el projecte per a la seva sostenibilitat, però avisen que, si aquests es compleixen, la construcció tirarà endavant. Un dels principals inconvenients amb que es podria torbar el projecte, és la proximitat del barranc de la Mora a les noves instal·lacions, el que farà que l’Agència Catalana de l’Aigua sigui molt exigent en la gestió hídrica del nou complex.

Foto: L’Ajuntament del Catllar s’oposa a la construcció d’un complex esportiu al límit amb el seu terme. / AJ. EL CATLLAR

Hemeroteca

Tweets recents

Share This