El FIC-CAT 2024 presenta els jurats de la 16a edició

REDACCIÓ – Roda de Berà, 26/4/2024

En la 16a edició del FIC-CAT, que es durà a terme de l’1 al 8 de juny a Roda de Berà, hi haurà tres jurats: un per a la Selecció Oficial, un altre per al Jove 48 Hores i un específic per a Centres Educatius. Els treballs que competeixen en la Selecció Oficial poden optar al Premi del Jurat en la seva respectiva categoria i a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines. A més, també tenen l’oportunitat de guanyar el Premi del Públic.

El Jurat de la Selecció Oficial està compost per professionals de diversos àmbits del món audiovisual:

Adrià Collado, actor que ha participat en més de 41 pel·lícules, incloent[1]hi Buñuel i la mesa del rey Salomón de Carlos Saura o, recentment, El fred que crema, el film inaugural del FIC-CAT 2022, i en sèries de televisió com La riera i La que se avecina.

David Ciurana, amb més de 25 anys d’experiència en la indústria, és productor, guionista i director cinematogràfic. Amb Fosca Films, ha produït i coproduït pel·lícules com Formentera Lady o Toscana, dos films que van passar pel FIC-CAT. També és membre de l’Acadèmia de Cinema Català i de la Junta Directiva de PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya).

Elisabet Terri va iniciar la seva carrera com a actriu en el 2005. Es va associar amb José Pozo en la productora Imminent Produccions a Andorra el 2012, arribant a produir i dirigir diversos films. El seu segon curtmetratge com a directora, Llana negra (curt que va formar part de la 14a edició del FIC-CAT), li va fer guanyar la Biznaga de Plata al Festival de Màlaga 2022. El 2025 iniciarà el rodatge del seu primer llargmetratge com a directora. Entre els seus últim treballs com actriu, destaquen El fred que crema i Plastic killer, curt que va estar preseleccionat als Oscars 2023.

Raquel Gámez, escriptora i educadora social, ha publicat diversos llibres de novel·la i assaig. És reconeguda pel relat Assassinat de cambra (MNAC). Va guanyar el premi a la Millor Novel·la València Negra amb No diguis cap de bestiar i el premi Ferran Canyameres de Novel·la amb Malabèstia. Des de 2022, és directora del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXELL.CRIMS.

José Luis Montesinos, director i guionista, ha estat premiat mundialment pels seus curtmetratges, com La història de sempre i El corredor, acumulant més de 200 premis. Guanyador del Premi Goya, Premi Gaudí i nominat als Premis del Cinema Europeu (EFA), és considerat un dels 10 millors talents espanyols per Variety. En 2020 va estrenar Cordes, el seu primer llargmetratge com guionista i director, que va estar en la 13a edició del FIC-CAT.

El Jurat Jove 48 hores està format per:

Laura Pau, actriu formada en l’Institut del Teatre de Barcelona i a la Rose Bruford College (London). És coneguda pel seu paper de Malena a la sèrie Com si fos ahir. En teatre, ha participat recentment a produccions com Els  Watson o La Pell fina, entre moltes altres..

Pol Bassó, conegut en les xarxes com “Pol·lícules”, és un creador de contingut centrat en el món del cinema i les sèries. Actualment, col·labora  al programa Ràndom del SX3 i al lloc web Metadata.cat.

Èlia Lorente, és directora de videoclips i peces experimentals. El 2023,  acabada de graduar de l’ESCAC, presenta Provocadora com el seu treball  final de carrera, un curt que es va estrenar mundialment al Festival de Màlaga i que va formar part de la Selecció Oficial de la 15a edició del FIC[1]CAT.

Finalment, el Jurat dels Centres Educatius està compost per estudiants de  diferents instituts:

Clàudia Domínguez, de l’Institut de Torredembarra, té una predilecció per la comèdia i l’acció al cinema.

Liam Serrano, de l’Institut Pere Martell de Tarragona, està cursant el  primer any del grau superior de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles.

Clàudia Vidal, de l’Escola Camp Joliu, gaudeix del cinema de comèdia,  acció i musicals.

Els Jurats, després de visionar tots els treballs seleccionats, seran els qui decidiran les obres guanyadores de cada categoria. La deliberació es donarà  a conèixer durant la gala de cloenda del FIC-CAT, el dissabte 8 de juny.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This