El Centre Cultural Casal la Violeta d’Altafulla enceta una nova etapa

REDACCIÓ – Altafulla, 25/4/2024

Dotar el projecte del Centre Cultural Casal la Violeta de tots els recursos materials i humans necessaris per a dur a terme una programació transversal i inclusiva. Aquest és el full de ruta que marcarà la nova etapa de l’espai i que, en aquest sentit, han presentat aquest dijous, 25 d’abril, el nou director artístic, Kike Colmenar, acompanyat pel coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i la regidora de Cultura, Gemma Maymó.

L’edil de Cultura ha explicat que “durant aquests darrers mesos s’ha treballat i s’està treballant en tot el que l’equipament ha de tenir per a garantir un ús adequat de l’espai com a centre cultural i per a què hi pugui accedir un sector ampli de la ciutadania”. Així, es milloraran “les condicions tècniques necessàries en favor de la qualitat de les activitats i l’ús compartit per les diferents entitats representants de la creació i la cultura d’Altafulla”.

Aquest compromís passa per elaborar un pla d’usos de l’espai, una millora en l’equipament tècnic de so i llums, l’elaboració d’un espai web estable amb tota la informació de l’equipament més enllà de la seva programació, entre d’altres aspectes. Gemma Maymó ha insistit en la “transversalitat de l’ús de l’espai” des de les diferents àrees municipals com ara Cultura, Festes, Benestar i Família, Turisme, Comunicació, Educació i Polítiques de Gènere.

Ha destacat així la quarantena d’activitats que s’hi han programat des del mes de juny de 2023 fins al mes de març de 2024 “amb la finalitat de fer un ús ampli de la Violeta des d’un caràcter cultural però també més social, educatiu, divulgatiu i de promoció”.

Per la seva banda, el programador i director artístic, Kike Colmenar, ha avançat que el nou projecte contempla “aquest redisseny que compaginarà dos tipus d’activitats: l’exhibició d’espectacle i l’ús de l’espai obert a tots els agents culturals i socials del territori”. Els eixos de la programació se centraran en la programació musical, les arts escèniques -teatre i dansa, el cinema, les activitats familiars, les audicions escolars i les conferències, seminaris i jornades de divulgació i reflexió.

Per acabar, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha expressat la seva satisfacció per “aquesta nova etapa que comença amb la Violeta com a Centre Cultural obert”, i ha insistit: “Volíem fer les coses bé i això passava primer perquè la persona responsable de fer la programació de la Violeta no sortís d’una elecció a dit d’algú del nostre entorn polític, sinó d’un concurs obert, públic i transparent, i així ha estat la manera en què Kike Colmenar va guanyar el concurs”, al mateix temps, que ha agraït la seva feina feta des del seu nomenament. L’Ajuntament d’Altafulla destinarà 40.000 euros per a la programació d’aquest 2024, i 30.000 més per a les millores de l’equipament.

Programació de maig i juny

El Centre Cultural Casal la Violeta iniciarà un tast dels eixos de la programació, que omplirà l’espai a partir de la tardor, els propers mesos de maig i juny, tal com ha avançat Kike Colmenar. En aquest cas, ha destacat el concert de Maria Jaume, el dissabte 25 de maig, a les 20 hores.

Es tracta d’un concert presentació del nou disc ‘Nostàlgia Airlines’ al territori. La cantant mallorquina presentarà Nostàlgia Airlines un dels àlbums més esperats d’aquest 2024 i que ha tingut una excel·lent rebuda per part de crítica i públic. En breu es posaran a la venda les entrades que es podran adquirir al portal web altafulla.cat, així com s’informarà de tota la programació d’aquests dos mesos vinents.

Foto: D’esquerra a dreta, Jordi Molinera, Gemma Maymó i Kike Colmenar. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This