La 15a Marxa per les Terres del Gaià se celebrarà del 3 al 5 de maig

REDACCIÓ – Altafulla, 10/4/2024

L’Associació Terres del Gaià organitza la XV Marxa per les Terres del Gaià, per als dies 3, 4 i 5 de maig de 2024, amb l’objectiu de reivindicar la conservació i protecció d’aquest territori i del riu Gaià, fent una mirada al territori, al Gaià i a la seva conca; donen a conèixer la ruta del Camí de les Terres del riu Gaià com a porta d’entrada al coneixement del paisatge, del patrimoni natural i cultural, de la gastronomia i de la seva gent.

“Ja fa 15 anys que vam començar aquest camí; obrint ruta a peu, amb 4 xerracs, posant trossos de fusta o pedres per travessar el riu, de vegades mullant-nos els peus. Queda lluny tot això, contents i orgullosos d’haver aconseguit la mirada de els institucions i de centenars de persones que ara estimem més aquest racó del país”, recorden des de l’organització.

Com sempre, la Marxa surt de les Fonts de les Canelles de Santa Coloma de Queralt i arriba a la desembocadura, a Tamarit, en tres dies. Passen pels pobles de la conca però cada any miren de variar una mica ja que hi ha diverses possibilitats de recorregut. És tradició llegir un manifest en referència al Gaià i la seva gent.

 

Horaris (aproximats) de la XV Marxa

Divendres 3 de maig 2024 Etapa 1: Santa Coloma de Queralt-Querol 18km

Esmorzar Santa Coloma a càrrec de l’Ajuntament 9:00

Lectura del manifest, inici de la Marxa 10:00

Dinar Santa Perpètua. Cadascú se’l porta 14:00

Arribada a Querol i rebuda 18.00

Sopar al Restaurant de Querol 20:30

Dormir a Querol. Casa de Colònies

Dissabte 4 de maig Etapa 2: Querol – Salomó 27,5 km

Esmorzar Querol (només pel que hi dormen)

Sortida 8:30

Rebuda El Pont d’ Armentera /Estenedors) 11:00

Dinar Aiguamúrcia. Coques de recapte, músic i fruita 14:00

Arribada a Vilardida 16:30

Arribada Salomó 19:30

Sopar Salomó (Bar Eclipsi) pels qui no es queden a dormir 21:00

Sopar i dormir en una masia amb matalassos 21:00

Diumenge 5 de maig Etapa 3: Salomó – Tamarit  18km

Esmorzar Salomó (masia) 8:30

Sortida 9:00

Vermut El Catllar 12:00

Dinar la Riera. Fideuà 14:00

Tram La Riera-  Altafulla 16:00

Arribada a Tamarit 18:00

Hemeroteca

Tweets recents

Share This