La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra obrirà portes el 5 d’abril amb una cinquantena d’agents

REDACCIÓ – Torredembarra, 13/3/2024

Torredembarra ha celebrat aquest 13 de març la Junta Local de Seguretat anual amb la mirada posada en la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra que es posarà en marxa el pròxim 5 d’abril amb una cinquantena d’efectius. Es tracta d’una comissaria de districte, que donarà servei a nou municipis del Baix Gaià i que permetrà descarregar la Policia Local de tasques de seguretat ciutadana que no li són pròpies. De fet, actualment el 76 % de les actuacions policials a Torredembarra van a càrrec de la Policia Local respecte al 24 % dels MMEE. A més, es preveu que aquesta dotació de mossos es vegi incrementades progressivament amb més agents, tal com ha explicat l’inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels MMEE, Ramon Franquès.

D’altra banda, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha destacat que a la Junta han fet balanç del darrer any policial, tot destacant la bona coordinació entre els cossos policials. Tant l’alcalde com la regidora de Seguretat Ciutadana, M. Carmen Martín, han mostrat el seu agraïment als efectius de la Policia Local per la tasca realitzada.

Pel que fa a dades estadístiques, els delictes han patit un increment aproximat del 6 %, principalment perquè se’n comptabilitzen prop de 300 que es produeixen a internet com ara estafes bancàries, també petits danys o petits furts. En canvi, els robatoris amb força a interior de domicilis, vehicles o establiments i els robatoris a la via pública han disminuït.

Les dades més destacades de la Policia Local el 2023

Els recursos material s’han incrementat amb l’adquisició i posada en marxa d’un dron, per a la vigilància aèria de la població en la celebració de determinats actes que comporten més afluència de gent, així com la vigilància a zones de difícil accés.

L’aplicació TDB Alerta ha incrementat el número d’usuaris fins arribar a 921 i també les alertes rebudes (306), la qual cosa representa un augment del 15% respecte l’any anterior.

La gestió de requeriments s’ha incrementat en un 12% (16.413).

La intervenció en accidents de trànsit ha estat de 189 (increment del 47 %).

Les proves d’alcoholèmia realitzades s’han incrementat en un 114% (1.192). Les positives penals (14) han baixat un 76% i les administratives (101) han augmentat un 60%.

Els delictes contra la seguretat viària s’han reduït un 15%, quedant en un total de 79.

S’han instruït 1.843 diligències (augment del 6 %).

S’han detingut 48 persones (augment del 7 %).

La Unitat de Mediació ha incrementat les actuacions (152) en un 73%, arribant a 152, i en un 80% els informes confeccionats (94).

L’educació viària realitzada a les escoles i altres centres ha augmentat un 5%, amb un total de 1.667 alumnes.

S’ha posat en marxa la nova galeria de tir per a la formació i pràctiques dels agents.

Les multes també s’han incrementat. Les posades pels agents han passat de 2.997 a 4.178 i les de zona blava, de 981 a 1.541.

Durant la Junta Local de Seguretat també han fet balanç representants de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en l’àmbit de les seves competències.

A més de l’alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana, a la Junta Local de Seguretat hi han pres part el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; el director general de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya, Marc Costa; lla directora dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Tarragona, Eli Llombart; el Subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà; i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil, Agents Rurals i Bombers.

Foto: Un moment de la Junta Local de Seguretat de Torredembarra. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This