Educació dona el vistiplau per al nou PFI d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 12/3/2024

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet oficial el canvi de família professional del programa de formació i inserció (PFI) d’Altafulla per al curs vinent. Es tracta del PFI d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració que reemplaçarà al d’Auxiliar en Vivers i Jardins que s’impartita fins ara; un canvi motivat per la sol·licitud de l’Ajuntament atenent a la demanda de mà d’obra especialitzada que té aquest sector al municipi i a la comarca.

Els programes de formació i inserció (PFI) són el primer nivell de qualificació dins dels estudis de formació professional i s’adscriuen a diferents famílies professionals. Els PFI s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria. Són estudis voluntaris i la seva durada és d’un curs acadèmic (1.000 hores).

Els i les alumnes de PFI reben un acompanyament i una tutorització essencial per a l’assoliment dels objectius del programa. Els aprenentatges són vivencials i vinculats amb l’entorn proper, i inclouen pràctiques en empresa; s’aprèn fent, utilitzant metodologies actives i globals.

Amb els PFI, d’una banda, es facilita la continuïtat formativa dins de la formació professional i, de l’altra, l’aprenentatge de les competències transversals i professionals necessàries per al món del treball.

La preinscripció començarà el dia 2 de maig fins al dia 9. Si esteu interessats a rebre més informació (portes obertes, matrícules…) podeu escriure un correu electrònic a pfi@institutdaltafulla.cat. Les classes s’imparteixen a l’Escola Aldara, carrer Boga, 4, a Baix a Mar d’Altafulla.

Foto: El PFI d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració s’impartirà a l’Escola d’Adults d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This