La gent gran del Centre de Dia Marinada de Roda interactua amb alumnes de l’Institut Andreu Nin del Vendrell

REDACCIÖ – Roda de Berà, 7/3/2024

Un grup de persones majors del Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà han visitat aquest dimarts, 5 de març, l’Institut Andreu Nin del Vendrell per participar en un taller conjunt amb la seva història de vida. Aquesta activitat intergeneracional ajuda a millorar la salut de la gent gran i, a la vegada, fomenta valors entre el jovent.

Durant la seva estada, la gent gran del centre de dia va interactuar amb els alumnes de diferents grups, que els van fer preguntes sobre la seva trajectòria vivencial. Uns relats que neixen de converses entre una persona gran i una de jove, en què parlen de les seves aficions, dels seus gustos, del seu arbre genealògic, de la vida laboral i familiar o del seu entorn més proper. Qüestions que formen part de la història de vida d’aquella persona gran on es plasmen aquelles reflexions i contradiccions que sorgeixen en aquest intercanvi generacional.

La gerent de L’Arc Serveis, l’empresa que gestiona el centre de dia, Jerusalem Torra, posa en valor aquesta experiència intergeneracional: “Cada persona és única i diferent. Tots tenim records, vivències i experiències que guardem a la nostra memòria. Recordar ens permet compartir i compartir ens permet donar un valor a una experiència passada viscuda i per això és tant important per ambdues generacions compartir un trajecte de vida”.

Des del Centre de dia per a gent gran Marinada es promouen activitats intergeneracionals com aquesta, que ajuden a millorar la salut de la gent gran i comporten beneficis importants com ara incrementar el sentiment d’utilitat, identitat i autoestima de la persona; contribueixen a evitar pensaments negatius; estimulen capacitats cognitives; i fomenten habilitats d’integració social. Per part dels joves, aquests milloren les habilitats socials, l’empatia i la tolerància, aprenen de l’experiència i potencien els valors de la convivència entre els joves envers les persones grans”.

Foto: Foto de família dels participants a l’activitat. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This