Papallones Liles commemorarà el 8-M a Creixell amb l’art urbà més reivindicatiu

REDACCIÓ – Creixell, 29/2/2024

El col·lectiu feminista de Creixell Papallones ha previst una acció reivindicativa aquest dissabte, 2 de març, per commemorar el 8-M en aquesta localitat.  A les 10:00 hores, tindran l’honor de Judit Sanmartí, guanyadora del concurs d’art mural “Artivisme”, amb l’obra “Empenta Reivindicativa” pintarà un mural a la glorieta de la Rambla de les Moreres.

Més tard, a les 19:00 hores, es convida a la inauguració de l’exposició “Artivisme” a la Casa de Cultura Cal Cabaler. En aquesta mostra es podrà admirar els murals realitzats entre els anys 2017 i 2023. A més, es comptarà amb la presència de les artistes que van crear aquestes obres.

Des de l’any 2017, i amb la col·laboració d’una pintora diferent cada any, s’ha utilitzat l’art pictòric per donar visibilitat a la nostra lluita i els nostres drets. Això és el que anomenem “Artivisme”: la combinació dels mots “art” i “activisme”. Un art reivindicatiu i de resistència orientat cap a la transformació social.

Enguany, el 2024, es decideix obrir les portes a artistes pictòriques de tot arreu amb la creació del Primer Concurs d’Art Mural “Artivisme”. Amb aquest concurs, es proposa la creació d’un mural per donar visibilitat als valors d’igualtat i a l’aportació de les dones en diferents àmbits, així com promoure la reflexió sobre els estereotips de gènere encara presents a la nostra societat.

Creixell convida a participar en aquesta celebració de l’art urbà com a mitjà d’expressió cultural i artística, i a unir-se a en la lluita per una societat més igualitària i justa per a tothom.

Altres actes

6 de març, a les 11 h, al Casal Municipal, xerrada a càrrec de Mossos d’Esquadra “Violències sexuals a la dona en l’àmbit de les xarxes socials”

7 de març, a les 9:30 h, Jornada de Defensa Personal Femenina. Lloc: Casal Municipal.

8 de març, a les 12h, Lectura del Manifest, avant Casa de la Vila.

9 de març, a les 18 h, Lliurament de premis del cinquè Concurs literari relats curts Papallones Liles i presentació del llibre “Papallones liles”, recull de relats guanyadors 2020-2024. Amb la diputada al Parlament Raquel Sans. Lloc: Casal Municipal.

13 de març, a les 19 h, Classes de ioga, al Casal Municipal.

Foto;: Imatge d’arxiu de les Papallones Liles. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This