El Catllar inicia l’1 de març el programa d’actes per commemorar el Dia de la Dona

REDACCIÓ – El Catllar, 28/2/2024

L’Ajuntament del Catllar, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, ha organitzat un complet programa d’actes i activitats per commemorar el Dia de la Dona, que se celebra el 8 de març. Aquest divendres, 1 de març, a les 18:00 hores, s’inaugurarà al vestíbul i la sala polivalent del Centre Cultural una exposició sobre les escriptores que al llarg de la història han reivindicat els drets de les dones. Es podrà visitar de forma gratuïta fins el 31 de març, els dilluns, de 16:00 a 20:00 hores, i de dimarts a divendres de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00 hores A llarg del mes de març hi ha disponible a la Biblioteca municipal una mostra de llibres, revistes i contes sobre feminisme.

El 8 de març, Dia de la Dona, estan previstos diversos actes. A les 18:00 hores, al Centre Cultural, es farà la xerrada “Igualtat de tracte i no discriminació”, organitzada per l’Agrupació de Dones del Catllar. Anirà a càrrec de Maria Victòria López Oliva, psicòloga general sanitària i membre del Grup de treball de violència masclista del COP de Catalunya.

A les 19:15 hores, a la plaça de la Vila, es llegirà el manifest del 8-M, es farà l’encesa lila i els alumnes d’ESO de l’Institut-Escola L’Agulla presentaran el joc “Dones inspiradores. Racons d’història”. Es tracta d’un joc que han ideat els mateixos alumnes, a través del qual podrem conèixer la vida de diverses dones tot fent ruta pels racons del poble. A les 19:30 hores, a la mateixa plaça de la Vila, el duet Cometa Eme oferirà un concert acústic.

El diumenge 10 de març, seguiran els actes commemoratius del 8-M amb el torneig Americana de tennis i pàdel i portes obertes, amb l’objectiu de visibilitzar la dona a l’esport. Serà de 10:00 a 13:00 hores a la Torre d’En Guiu, organitzat pel Club de tennis i pàdel El Catllar. I a les 18:00 hores, al Centre Cultural, taula rodona “L’esport femení al Catllar”.

Finalment, el 16 de març, a la Torre d’En Guiu, de 8:30 a 13:00 hores, iniciació a les vies ferrades a càrrec del Club excursionista Sense Fronteres.

Foto: Maria Victòria López Oliva, psicòloga general sanitària i membre del Grup de treball de violència masclista del COP de Catalunya, farà una xerrada al Catllar.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This