La Biblioteca d’Altafulla fa entrega de les ‘Motxilles viatgeres’ a les escoles de La Portalada i El Roquissar

REDACCIÓ – Altafulla, 27/2/2024

Les regidores de Cultura i Educació, Gemma Maymó i Eva Martínez, acompanyades de la coalcaldessa, Alba Muntadas; la tècnica de la Biblioteca d’Altafulla, Sònia Segura, i la directora de l’escola La Portalada, Cristina González,  han fet entrega aquest dilluns, 26 de febrer, de les ‘Motxilles viatgeres’ als centres educatius de la Portalada i del Roquissar.

Motxilles viatgeres és una activitat que ofereix la Biblioteca a les escoles d’Educació Primària de La Portalada i El Roquissar. Com ha apuntat la regidora de Cultura, Gemma Maymó, ‘és un projecte nascut des de la biblioteca que relaciona la lectura i les famílies i es portarà a terme amb els infants de I3, I4 i I5. Seran els mateixos centres i la biblioteca qui dinamitzaran aquesta activitat’.

Per aconseguir bons lectors i lectores és imprescindible estimular l’hàbit i el gust per la lectura des de les primeres edats i ‘la família ha de ser la primera en incentivar el foment de la lectura en els seus fills i filles’. Així ho ha destacat, també, la regidora d’Educació, Eva Martínez, qui s’ha mostrat molt orgullosa d’aquesta iniciativa. Per això, aquest projecte va dirigit als més menuts i a les seves famílies.

Com funciona?

Cada classe de I 3, I 4, I 5, disposarà d’una motxilla amb materials de la biblioteca per llegir-los a casa amb la família. La mecànica de l’activitat, tal i com ha explicat la tècnica de la Biblioteca d’Altafulla, Sònia Segura, consisteix en què cada infant de la classe s’emporti la maleta a casa durant uns dies i gaudeixi en família dels contes i materials triats.

L’infant haurà de retornar la maleta a la classe el dia indicat per les mestres o els mestres, per tal que el següent nen/a se la pugui emportar a casa. Es convida a les famílies a què comparteixen la seva experiència amb la resta de la classe i amb la biblioteca omplint un full, amb dibuixos, impressions, recomanacions, entre d’altres eines.

Els materials que conté la maleta són de la biblioteca, cedits en préstec a l’escola durant el temps que duri l’activitat. Les famílies han de tenir cura dels materials perquè puguin gaudir tots els infants de la classe i els usuaris de la biblioteca.

Foto: Responsables polítiques i tècniques amb el material del programa. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This