El ple d’Altafulla aprova l’inici dels tràmits per l’alteració del terme municipal amb Tarragona  fins el Gaià

REDACCIÓ – Altafulla, 23/2/2024

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Altafulla celebrat aquest dijous, 22 de febrer, ha aprovat la proposta inicial d’alteració del terme municipal entre Altafulla i Tarragona fins el riu Gaià. La mesura ha tirat endavant amb els vots a favor dels set regidors del govern -EINA-ERC i Junts-, i l’abstenció d’Alternativa Altafulla i el PSC.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha explicat que, per proximitat geogràfica, l’Ajuntament ofereix diferents serveis en aquesta zona, tot i pertànyer a Tarragona, i que per això han presentat la proposta. Conscient del desacord del consistori tarragoní, Molinera ha demanat el suport del plenari. El coalcalde altafullenc va comunicar les intencions del seu govern en un esmorzar amb la premsa abans de poder-se reunir amb l’alcallde de Tarragona, Rubén Viñuales, que havia suspès la trobada que tenien agendada uns dies abans. Aquesta circumstància ha sigut criticada per part de l’oposició. La portaveu d’Alternativa, Montse Castellarnau, ha afirmat que podrien estar d’acord en el fons, però que amb les formes de tot plegat “fa sentir vergonya aliena”.

En la mateixa línia s’ha expressat la regidoria socialista, Inma Morales. “No han sigut les formes ni les maneres”, ha manifestat respecte a l’anunci de les intencions de l’equip de govern sobre la voluntat de modificar els límits del terme municipal entre Altafulla i Tarragona. Morales ha posat en dubte alguns dels arguments que ha ofert Molinera respecte als diversos serveis que el consistori ofereix a la zona en qüestió, i també al fet d’engegar ara el procés. En aquest sentit, Molinera ha dit que era un projecte que contemplaven a l’inici del mandat anterior, “i que com molts altres, va quedar aturat pels dos temporals que vam patir i per l’eclosió posterior de la pandèmia”.

Al seu torn, la portaveu de Junts per Altafulla, Eva Martínez, ha defensat la proposta afirmant que “és un projecte que beneficia els nostres veïns”. Sobre la manera de procedir, que ha criticat l’oposició, ha argumentat que “en cap cas ha de suposar l’inici d’un conflicte” entre els dos consistoris implicats, ni tampoc entre el govern i l’oposició.

Quan l’Ajuntament d’Altafulla presenti oficialment la proposta als departaments corresponents, l’Ajuntament de Tarragona tindrà 60 dies per defensar la seva postura. També podran dir la seva la Diputació de Tarragona i el Consell Comarca si no hi ha acord entre ambdues administracions, serà la Generalitat de Catalunya la que haurà de determinar si es modifica el límit de terme entre tots dos municipis o si es manté tal com està actualment.

Foto: Una imatge del ple altafullenc. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This