El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, participa en una trobada sobre el projecte DigitAMED a València

REDACCIÓ – Altafulla, 20/2/2024

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, serà aquest dimecres, 21 de febrer, a partir de les 11:00 hores, un dels participants de la trobada informativa sobre el PERTE de l’aigua, en concret del projecte DigitAMED, del qual en forma part Altafulla. La trobada informativa està organitzada pel diari Levante a la seu d’EMIVASA -empresa mixta constituïda per l’Ajuntament de València i Aigües de València SA -, a València, i que porta com a títol: “Aigua i tecnologia: més eficiència i la millor aliança davant del canvi climàtic”.

L’actes estarà moderat pel periodista i director de LevanteTv., Juanma Romero. Els participants són Dionisio García- Comín, CEO de Global Omnium; José Manuel Prieto, alcalde de Gandia; Darío Moreno, alcalde de Sagunto; Ana Sala, alcaldesa de Calpe; Maria Pilar Peiró, alcaldesa de Miramar; Enric Palanca, alcalde de Pobla de Farnals; Diego Zaragozí, alcalde de Altea i Jordi Molinera, alcalde de Altafulla.

El projecte Digitalització del cicle urbà de l’Aigua en municipis de l’arc MEDiterrani (DigitAMED), del qual forma part Aigües d’Altafulla junt amb altres sis municipis, ha estat un dels escollits per acollir-se als Fons Next Generation. Es tracta d’una inversió total al municipi de 441.462,85 euros, dels quals Aigües d’Altafulla només haurà d’aportar-ne un 44,5%. Aquest projecte permetrà la digitalització del servei d’aigua i clavegueram d’Altafulla i situar-lo entre els més avançats de Catalunya en monitorització de dades de tot el cicle integral de l’aigua -des de la captació a l’abocament al medi.

Les infraestructures digitalitzades en aquests set municipis totalitzen més de 2.700 quilòmetres de canonades i col·lectors; prop de 100 elements singulars (pous, bombaments, dipòsits, tancs de tempesta…), aproximadament 200 sectors hidràulics i se subministra un total de 21 Hm³/any, amb un rendiment hidràulic mig superior al 80%.

Els municipis tenen un caràcter eminentment turístic, la qual cosa implica que el nombre d’habitants passi d’una mica més de 205.000 persones a més de 400.000 en els mesos d’estiu. A més, l’arc mediterrani està patint amb especial intensitat els fenòmens del canvi climàtic, la qual cosa augmenta el risc de patir períodes d’escassetat més freqüents i severs, així com sofrir les conseqüències d’episodis de pluja extrema representats per les DANA.

Foto. Aigües d’Altafulla forma par del projecte Digitalització del cicle urbà de l’Aigua en municipis de l’arc MEDiterrani (DigitAMED). / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This