Altafulla pinta 55 passos de vianants amb pictogrames per millorar l’accessibilitat cognitiva

REDACCIÓ – Altafulla, 19/2/2024

Un total de 55 passos de vianants d’Altafulla disposen, des de fa pocs dies, amb unes noves indicacions pintades de color blau, que representa l’autisme, sobre mateix de la calçada. Es tracta d’uns pictogrames que van acompanyats de les indicacions escrites “para”, “mira”, “cotxe aturat” i “creua”, i tenen la voluntat de millorar l’accessibilitat cognitiva.

D’aquesta manera, els passos de vianants mostren de forma gràfica la seqüència d’accions que s’han de seguir per travessar el carrer de forma segura. Un acte que els darrers mesos ja s’ha implementat en algunes poblacions. De fet, la voluntat de l’Ajuntament, segons explica la coalcaldessa Alba Muntadas, és poder ajudar als infants, a persones amb TEA o alguna altra discapacitat cognitiva, amb malalties mentals, a gent gran i a la ciutadania en general a posar l’alerta en creuar aquests passos de vianants i millorar la seguretat vial.

Aquesta iniciativa permetrà treballar l’autonomia de moltes persones i, per tant, millorar la seva confiança i inclusió. De fet, el consistori, afirma Muntadas, ha establert aquesta senyalització viària principalment a l’entorn dels centres educatius, agafant els Camins Escolars com a referència, així com altres espais freqüentats per la canalla. I la intenció, assegura la coalcaldessa, és poder “ser així de sensibles de manera transversal i en totes les àrees” de l’Ajuntament altafullenc.

Foto: Un dels passos de vianants amb els pictogrames. / ALTAFULLA RÀDIO

Hemeroteca

Tweets recents

Share This