L’Arc Serveis convoca el 3r concurs de projectes socials per a gent gran adreçat a estudiants de la URV

REDACCIÓ – Roda de Berà, 12/2/2024

L’Arc Serveis i la Universitat Rovira i Virgili convoquen el III Concurs L’Arc Serveis Assistencials de Projectes Socials 2024, que vol donar una oportunitat als estudiants del Grau en Treball Social de la URV per posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seva formació buscant sinergies entre el món acadèmic i professional. Els estudiants de Grau en Treball Social poden presentar a la Universitat, fins al 29 de febrer del 2024, els seus projectes o propostes individuals que siguin viables per incorporar a l’empresa amb l’objectiu de facilitar la  vida de les persones grans  o amb dependència que resideixen a la seva llar. El premi està dotat amb 500 euros.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que l’objecte del concurs és “proporcionar eines d’intervenció i millora de la qualitat de vida de la gent gran , amb propostes que contribueixin a la seva autonomia, i que s’adaptin al seu dia a dia”. Torra recorda que la iniciativa neix de la primera edició del Concurs, realitzat el 2022, que va tenir com a guanyadora la proposta “Les noves tecnologies. Els assistents virtuals” -en aquest cas Alexa-, per l’estudiant Carla Martínez Abadía, i la segona edició del Concurs, realitzat el 2023, com a guanyador “Les TIC com a eina per reduir l’aïllament social de al Gent Gran” de l’estudiant Andrea Trillas Mora.  El treball s’emmarcava amb la voluntat de desenvolupar eines i activitats d’atenció domiciliària que millorin la vida diària de les persones beneficiàries i donin cobertura a les seves necessitats.

Actualment els projectes ja s’han implementat i han arribat als diferents domicilis del Tarragonès i del Baix Penedès, amb uns resultats i una valoració molt positiva.

El premi del III Concurs L’Arc Serveis Assistencials de Projectes Socials 2024 serà lliurat en el transcurs d’un acte a la URV, que s’anunciarà més endavant.

L’envelliment de la població un repte

“Des de L’Arc Serveis, empresa amb vessant social que treballa amb gent gran al Camp de Tarragona, l’Alt Camp i al Baix Penedès, valora un desplegament transversal i en xarxa davant el repte l’envelliment de la població amb la integració de respostes a curt termini per part de les entitats i empreses del sector per donar cobertura a les necessitats de les persones grans”. Per aquest motiu, calen eines i recursos que proporcionin a aquest col·lectiu una major qualitat de vida,amb projectes comunitaris transformadors, que redueixin la soledat no volguda i garanteixin els drets, respecte i dignitat com a persones.

Foto: Presentació del III Concurs L’Arc Serveis Assistencials de Projectes Socials 2024. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This