Es convoca el III Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell de novel·la criminal

REDACCIÓ – Creixell, 8/2/2024

L’Ajuntament de Creixell i l’Editorial Clandestina, a través de la col·lecció crims.cat, han convocat el III Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell de novel·la criminal. La presentació de les obres originals es tancarà a les 12 hores del proper 10 de maig. Els interessats han d’enviar-les a l’adreça de correu electrònic premis@creixellcrims.cat. La novel·la guanyadora es publicarà abans de la celebració de la tercera edició de ‘Creixell Crims’, i l’organització atorgarà el premi corresponent al seu autor o autora en el transcurs de l’esdeveniment, que tindrà lloc el 12 i el 13 de juliol.

El premi serà de 3.000 euros, 2.500 dels quals els aporta l’Ajuntament per destinar-los íntegrament a l’autor, i els 500 euros restants van a càrrec per l’Editorial Clandestina a compte dels drets d’autor. La novel·la, a més, es publicarà a la col·lecció crims.cat de l’Editorial Clandestina.

Recordem que la primera edició la va guanyar l’escriptor lleidatà Francesc Puigpelat i en la segona el premi va quedar desert.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Creixell, i en el marc del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXELL.CRIMS, convoca el II Concurs Juvenil de Relat de Misteri CREIXELL.CRIMS. Està destinat a joves d’entre 13 i 18 anys, i s’hi estableixen tres categories:

– Alumnes de 1r i 2n d’ESO (13 i 14 anys)

– Alumnes de 3r i 4t d’ESO (15 i 16 anys)

– Alumnes de Batxillerat (17 i 18 anys)

La data límit per entregar els treballs també és a les 12 hores del 10 de maig a la mateixa adreça de correu electrònic premis@creixellcrims.cat. Els tres relats guanyadors obtindran un lot de productes de marxandatge del festival ‘Creixell Crims’, la publicació en Torredembarra Actualitat, i una entrada doble al parc d’atraccions Port Aventura.

L’objectiu del certamen és fomentar l’escriptura entre la població juvenil, així com fomentar la lectura i la iniciació en el gènere criminal.

Foto: Francesc Puigpelat, guanyador del I Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell de novel·la criminal amb l’escriptora que dona nom al certamen literari. / CREIXELL CRIMS

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This