Viñuales s’oposa frontalment a cedir part del terme de Tarragona a Altafulla i ho qualifica d”ocurrència”

REDACCIÓ – Tarragona, 3/2/2024

Altafulla ja té la resposta de Tarragona a la proposta llençada aquest divendres, 2 de febrer, per part del seu coalcalde, Jordi Molinera, de redefinir els límits entre els dos municipis i que una àrea de 0,7 quilòmetres quadrats passi a ser terme municipal altafullenc, fixant com a límit el riu Gaià de la carretera N-340 fins a la costa. Ha estat l’alcalde tarragoní, Rubén Viñuales qui ha expressat el seu desacord i ha qualificat la petició d’ocurrència i  de petició no objectiva i infundada.

Viñuales ha tirat d’ironia i ha afirmat que “si el que vol és que compartim serveis hi ha una manera molt senzilla i és que Altafulla formi part de Tarragona i així tots els serveis seran comuns”. “L’alcalde tarragoní recorda que per modificar els límits d’un terme municipal calen dues coses: o bé que els dos municipis hi estiguin d’acord, “la qual cosa òbviament no és el cas o que hi hagi un error greu en l’actual delimitació, que tampoc és el cas. Per tant, només és la manifestació d’una voluntat política”.

Divendres vinent, 9 de febrer, hi ha prevista una reunió entre el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, però tot indica que no hi ha marge per l’acord i serà la Generalitat qui haurà d’acabar decidint si es mantenen els límits actuals o es modifiquen.

Les raons que argüeix l’Ajuntament d’Altafulla és acabar amb una situació poc eficient i que no respon a raons històriques ni socials. Per això han preparat un informa molt exhaustiu que serà enviat a la Generalitat.

Foto: Tarragona vol seguir mantenint els seus límits amb Altafulla. / AJ, TARRAGONA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This