Altafulla vol redefinir els límits amb Tarragona del seu terme municipal

REDACCIÓ – Altafulla, 2/2/2024

El govern d’Altafulla està decidit a modificar els límits actuals del seu terme municipal amb Tarragona per acabar amb una situació poc eficient i que no respon a raons històriques ni socials. El plantejament que el coalcalde altafullenc, Jordi Molinera, transmetrà a l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, el proper 9 de febrer en una trobada que mantindran tots dos és que el riu Gaià passi a ser la frontera entre els dos municipis a partir de la carretera N-340 fins a la costa, igual que hi és des d’aquesta via cap a l’interior.

“Els límits entre Altafulla i Tarragona són actualment gairebé d’escaire i cartabó, una línia que no dona resposta als serveis que es presten al territori. L’Ajuntament d’Altafulla presta molts serveis a part del terme de Tarragona, com el Servei d’Aigües d’Altafulla o veïns que fan servir el servei de recollida de brossa d’Altafulla i paguen el de Tarragona. En matèria policial tenim una actuació diària al cap de l’any” argumenta Molinera, que també explica que molts veïns d’aquest espai participen del teixit social d’Altafulla o van als seus centres educatius.

Molinera confia que la proposta, que és raonable, sigui rebuda amb bons ulls des del municipi veí perquè és una petita correcció a una annexió de l’antic terme de Tamarit-Ferran que es va fer en ple franquisme, l’any 1951, i que farà que la delimitació dels termes encaixi més amb l’imaginari col·lectiu, però també millori l’eficiència en la gestió de Territori. “Que l’estació de tren d’Altafulla estigui estiguin en terme de Tarragona no és normal. Que la benzinera i el Buffet d’Altafulla estiguin en terme de Tarragona no és normal”, assenyala.

El coalcalde Altafullenc demana a Tarragona i que davant d’una petició lògica com aquesta demostri “generositat i sensibilitat” com a capital del Camp de Tarragona i ha apel·lat al bon veïnatge entre els dos municipis. “El que volem és donar un millor servei a la ciutadania i al territori i que es plasmi en els límits dels termes. És més lògic que la frontera la marqui un accident geogràfic com el riu Gaià i no dos carrers on una meitat és de Tarragona i l’altra, d’Altafulla”, afirma Molinera, que destaca el treball realitzat pels serveis tècnics municipals per argumentar de manera sòlida la proposta.

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Altafulla que s’ha de celebrar el pròxim 22 de febrer ha d’aprovar la petició formal per redibuixar aquests límits i posteriorment el document es farà arribar a les administracions implicades perquè s’hi pronunciïn. L’Ajuntament de Tarragona tindrà, a partir d’aleshores, 60 dies per contestar la proposta. Si no hi ha entesa entre ambdues administracions locals, aleshores seria la Generalitat qui prendrà una  decisió que hauran d’acceptar les dues parts.

Foto: La plana del Vinyet pertany actualment a Tarragona i Altafulla vol que formi part del seu terme municipal. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This