El Consell reuneix a les regidories d’Igualtat del Tarragonès per establir noves estratègies de treball conjunt

REDACCIÓ – Tarragona. 1/2/202

El Consell Comarcal del Tarragonès va celebrar aquest dilluns, 29 de gener, una trobada amb les regidores d’Igualtat i Feminismes dels diferents municipis de la nostra comarca. La trobada ha servit per presentar l’equip d’Igualtat de l’ens supramunicipal, encarregat de la gestió del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i del Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès. A més, la cita també buscava establir ponts de col·laboració i estratègies conjuntes en l’àmbit de la Igualtat entre les diferents administracions implicades amb un fil comarcal comú.

En total, una desena de regidores de diversos municipis es van donar cita en una trobada que va començar amb la benvinguda de president del Consell Comarcal del Tarragonès, Salvador Ferré. En acabar, va ser el torn d’intervenció de les responsables i tècniques del Departament de Benestar Social i Família de l’ens supramunicipal qui, a través d’una presentació, van tractar diferents aspectes com són el finançament de les polítiques d’Igualtat, els límits en la intervenció professional, el protocol per a l’abordatge de la violència masclista, així com serveis com el telèfon 24 hores d’atenció a les víctimes de violència masclista i el Punt Lila-el Punt Arc Iris, entre d’altres.

I és que en els darrers anys s’ha desenvolupat una nova legislació en l’àmbit dels feminismes i la igualtat. Aquesta normativa, entre altres aspectes, busca promoure la igualtat i els feminismes arreu del territori català, afavorint la realització d’accions concretes. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Tarragonès té vigent un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Igualtat i Feminismes per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes per al període 2022-2025. Dins aquest conveni es contemplen aspectes com el desplegament de la Xarxa del Servei d’Atenció Integral (SAI) en el marc LGBTI+; el sistema d’atenció i de resposta integral per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles; o el Servei de Migracions, Acollida i Vida Digna Compartida, entre altres. A més, el Consell també té vigent un altre conveni de col·laboració amb l’Institut Català de les Dones per l’impuls de la prestació del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per al mateix període 2022-2025.

La tasca del Consell Comarcal del Tarragonès és donar suport als municipis petits de la nostra comarca en diverses àrees, entre elles la de Benestar Social que porta també implícit aquestes les polítiques d’igualtat esmentades. Així doncs, la trobada buscava apropar i concretar en el nostre territori polítiques públiques que avancin cap a una igualtat plena i real en les accions que es duguin a terme en el dia a dia. I, per fer-ho, és necessita també el coneixement de la realitat de cada un dels municipis que poden aportar els regidors i regidores d’Igualtat. Només d’aquesta manera, treballant plegats i sumant sinergies, es poden planificar aquelles accions que realment interessin als veïns i veïnes de la comarca. La trobada ha estat doncs un espai de trobada, d’escoltar-se els uns als altres, de proposar accions i de planificar plegats.

Foto: Una imatge de la trobada. / CCT

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This