Un col·loqui complementarà la projecció al Catllar del documental sobre l’alpinista Sergi Mingote

REDACCIÓ – El Catllar, 31/1/2024

El Centre Cultural del Catllar acollirà el proper divendres, 2 de febrer, a partir de les 19:00 hores, la projecció del documental I l’Àliga vola. Sergi Mingote K2 Hivernal, que estarà seguida d’un col·loqui. En aquesta taula, moderada pel periodista Josep Suñé, hi prendran part el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino i Urbano; el responsable de l’Àrea de Formació de la FEEC, Jordi Magrinyà i Güell; i l’alpinista i amic de Sergi Mingote, Luis Carlos Garranzo Ibáñez.

La localitat tarragonina serà la segona del país on es podrà veure el documental, després que el film s’estrenés amb gran èxit d’asistència el passat 19 de gener a Parets del Vallès, localitat on va néixer l’alpinista, un dels més destacats de la història a Catalunya, i de la qual en va ser alcalde. Les entrades costen 3 euros, que es destinaran a la Fundació creada per Mingote, i ja es poden adquirir a través del portal entrapolis.com.

Tres anys de la mort d’un dels grans alpinistes catalans

Sergi Mingote va perdre la vida en un fatídic accident el 16 de gener de 2021 al K2, el segon cim més alt del mon, situat a la serralada de l’Himalaia i que està considerat el més dur del món. Tres anys després, Albert Barceló ha pogut reunir la força i l’energia per acabar el documental que narra l’última expedició del seu company i amic.

Barceló va acompanyar a Mingote en moltes de les seves expedicions i va relatar a través dels seus documentals totes les conquestes dels últims 25 anys. Van fer plegats la restransmissió en directe de la pujada a l’Everest, a TV3. I després van produir una sèrie de nou documentals, també per a la televisió catalana.

El documental parteix de la reflexió al voltant dels motius de l’atracció pel risc en el món de l’alpinisme. Com ho viuen els familiars de la persona que decideix emprendre una expedició? Què els empeny a sobrepassar els propis límits i a plantejar-se reptes cada vegada més inassolibles? Són temes que es volen abordar en el debat posterior a la projecció del documental.

El film, produït per ØN –empresa del mateix Albert Barceló–, està fet a partir d’entrevistes al mateix Mingote: una abans de marxar cap al K2 i una altra al camp base. La seva filla, la Júlia, i la dona, la Míriam, també parlen en el documental, en unes imatges enregistrades fa poc. El film compta amb imatges d’arxiu de la trajectòria de l’alpinista i també de l’últim viatge al K2.

Foto: Sergi Mingote va morir fa tres anys intentant coronar el K-2. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This