L’Escola Les Eres de Creixell canta per la pau en el Dia escolar de la no violència i la pau-DENIP

REDACCIÓ – Creixell. 30/1/2024

Un total de 210 alumnes de l’Escola Les Eres de Creixell han sortit aquest dimarts, 30 de gener, a la plaça Major del municipi a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau)  Ha obert l’acte la directora de l’escola, Antònia Royo, amb un breu parlament. Tot seguit, una representació de cada curs de l’escola ha llegit diferents poemes relacionats amb la pau.

Per cloure l’acte, tots i totes han cantat conjuntament el cant de l’esperança. Ha dirigit el cant la professora de música de l’escola Àngels López Sánchez. Es dona la circumstància que l’Àngels va ser alumna fa uns anys ella mateixa de la pròpia escola. A l’acte hi ha assistit també l’alcaldessa de Creixell Montserrat Muñoz acompanyada de regidors i regidores de la Corporació Municipal, així com també nombrosos veïns i veïnes.

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau-DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Foto: Una imatge de l’acte celebrat aquest dimarts a Creixell. / AJ, CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This