Roda de Berà aprova un pressupost de poc més de 15 milions d’euros per al 2024

REDACCIÓ – Roda de Berà, 29/1/2024

El ple municipal de Roda de Berà va aprovar el passat dijous, 25 de gener, el pressupost per a l’exercici de 2012 amb els vots a favor dels regidors i regidores de Tria Roda. Els comptes per aquest any ascendeixen a 15.045.411,01 euros, la qual cosa suposa un increment del 7,64%, 1.149.213,99 euros, respecte a l’exercici passat, tenint en compte que era un pressupost prorrogat de l’any 2022.

El document presenta un equilibri entre les despeses i els ingressos, entre allò que s’executarà a través de l’obra de govern i la realitat de l’entorn més proper, però també d’aquell entorn sobre el que no es té capacitat d’actuació. I és que, aquests comptes s’han hagut d’adaptar a la realitat actual, a l’increment sostingut de molts preus que afecten la gestió dels recursos municipals de manera molt directa, com poden ser el de l’energia, el dels combustibles o el dels materials de construcció.

Algunes de les partides de despesa s’han presentat obertes, però amb consignació suficient. La previsió de l’equip de govern és poder dotar-les en els propers mesos, a través de la incorporació al pressupost de nous ingressos procedents de l’Estat. “Preveiem que aquests poden arribar fins als 300.000 euros, però hem volgut ser prudents i esperar. Sabem que alguns ajuntaments ja haurien inclòs aquesta previsió als seus pressupostos; nosaltres esperem fer-ho a curt termini i dotar les partides necessàries llavors”, va anunciar el regidor d’Hisenda, Gerard Solé.

“Amb aquest primer pressupost del mandat l’equip de govern pretén començar a treballar en un projecte econòmic que generi, al llarg dels propers exercicis, novament estabilitat i romanents positius malgrat es mantingui l’efecte de la inflació, i sense que això suposi una disminució dels serveis oferts a la ciutadania”, va dir l’alcalde Pere Virgili.

Per la seva part, el regidor d’Hisenda va defensar fermament el document presentat, davant les acusacions de l’oposició d’elaborar uns comptes molts tècnics i continuistes. “Creiem en aquesta manera de treballar ens ha funcionat durant els quatre darrers anys i la ciutadania ens ha tornat a atorgar la seva confiança, ara amb majoria. Que ens diguin que és un pressupost continuista no és violent per a nosaltres, no té una connotació negativa, ja que ens manté fidels i ferms, amb uns comptes que s’adapten a la realitat actual del municipi”, va assegurar Solé.

Foto: Una imatge del ple municipal rodenc. / AJ RODA DE BERÀ

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This