Els altafullencs d’Horta Blanch guanyen el Concurs de cultivadors de calçots

 REDACCIÓ – Altafulla. 28/1/2024

Horta Blanch ha tornat a guanyar el Concurs de cultivadors de calçots de la IGP Calçots de Valls, celebrat aquest diumenge, 28 de gener, en el marc de la Gran Festa de la Calçotada, celebrada a Valls. Els altafullencs havien guanyat aquest concurs fa molts anys. L’any passat van aconseguir el tercer lloc.

L’edició d’enguany arribava a la 36a edició. El segon classificat ha estat Quico Amill de Valls. A part del trofeu, els guanyadors s’han emportat un lot de vins i caves. La IGP la formen una cinquantena de productors i es preveu enguany que la producció dels calçots puguin arribar als 20 milions.

Durant el concurs, calia presentar feixos de 25 o 50 unitats amb calçots sencers, sense humitats anormals ni tampoc olors ni gustos estranys. Nets però no rentats amb una cama blanca d’entre 15 i 25 centímetres de llarg i un diàmetre mesurat a 5 centímetres de la base d’entre 1,7 i 2,5 centímetres.

Així, durant el matí, a la plaça del Blat el jurat els ha valorat i el públic també ha pogut observar-los en directe. Un dels membre del jurat era el torrenc Daniel Rovira, d’Horta Torrenca, guanyador de l’edició de l’any passat i diverses edicions anteriors.

Foto: Horta Blanch ha triomfat en el Concurs de cultivadors de calçots 2024. / HORTA BLANCH

Hemeroteca

Tweets recents

Share This