La renaturalització del Parc de Voramar culmina plantant vegetació a la duna

REDACCIÓ – Altafulla, 26/1/2024

L’Ajuntament d’Altafulla porta a terme la darrera fase se la renaturalització del Parc de Voramar: plantant vegetació autòctona al cordó dunar que s’ha reconstruït aquest mes de desembre amb la sorra acumulada al parc els dos darrers anys. Aquesta vegetació ha de contribuir a retenir aquesta sorra, creant una barrera natural davant l’onatge i també un reservori per a la platja del passeig marítim. La plantació es porta a terme amb el suport dels alumne del Pla de Transició al Treball (PTT) d’Altafulla i la Brigada municipal.

La coalcaldessa, Alba Muntadas, ha assenyalat aquest dijous, 25 de gener, que es tracta d’espècies de plantes que no són molt vistoses però tenen unes arrels molt profundes i contribueixen a mantenir la sorra. Les plantes arbustives són tamarius, que es planten més enrere i les herbàcies més a primera línia, ja que són més resistents als embats del mar.

“Esperem que quan hi hagi temporals, aquesta duna eviti que entri sorra i aigua al parc i si queda malmesa actuarem per arreglar-la. Caldrà un manteniment de la duna sobretot quan hi hagi temporals, refent la duna i replantant vegetació”, explica Muntadas. El temporal de l’abril de 2022 va trencar la duna i en no reconstruir-se s’ha anat degradant i s’ha acumulat sorra en aquest parc

El desembre passat es van retirar 350 metres cúbics de sorra i es va reconstruir un cordó dunar d’uns 200 metres de llargada, de punta a punta del parc per protegir-lo dels temporals i mitigar-ne els efectes. També s’ha reconduït l’aigua de la pluja i en el darrer episodi de pluges, la setmana passada, s’ha comprovat que ara ja no queda l’aigua darrera les dunes, que és una altra font d’erosió.

Foto: Una imatge dels treballs a la duna del parc de Voramar d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This