El Drac Artcai ja té es seu tercer llibre

REDACCIÓ – 17/1/2024

Els dracs també juguen a escacs! és el títol del tercer llibre que protagonitza el Drac Artcai. El text és de Josep Antoni Nieves ‘Jana’ i dibuixos de Montse Bugatell, amb Jordi Marcer com a ideòleg.

Se n’han editat mil exemplars, que es repartiran entre nens i nenes ingressats en hospitals d’arreu de Catalunya. Els primers seran Els Camils de Sant Pere de Ribes el 18 de gener i el Joan XXIII de Tarragona el 25 de gener. El conte també es pot adquirir per 10 euros a través del telèfon 620 090 377 o per correu electrònic al projectesolidaridracartcai@gmail.com.

L’autor del text, Josep Antoni Nieves, defineix el llibre com “una història d’amistat i escacs que es desenvolupa en un parc que pot ser de qualsevol ciutat o poble on un drac i un nen troben una capsa amb unes peces d’escacs”. Una cadernera que es diu Fischer -en homenatge al mític campió mundial nord-americà- els ensenyarà a jugar al joc de les 64 caselles. El relat es desenvolupa paral·lel a una explicació didàctica de com jugar a escacs.

L’ideòleg del projecte, Jordi Marcer, record que els infants ingressats en hospitals només poden practicar un esport, que són els escacs: “És molt positiu obrir-los aquesta porta perquè molts desconeixen els escacs i amb aquest conte se’ls pot obrir un nou món. La base del projecte és fer feliços els nens i nenes regalant contes, il·lusions i esperances”.

El Drac Artcai visita als nens malalts hospitalitzats i els regala el seu conte, gràcies al suport d’empreses, ajuntaments, entitats, associacions, clubs, etc. A més, l’Associació Drac Artcai fomenta, mitjançant la pràctica dels escacs, la participació i la implicació dels escolars i entitats amb la programació conjunta de diferents tornejos i trobades de promoció d’aquesta modalitat esport

Hemeroteca

Tweets recents

Share This