Més d’una setantena de famílies de Roda de Berà aconsegueixen omplir el seu Passaport Verd

REDACCIÓ – Roda de Berà, 11/1/2024

Les famílies més compromeses amb el medi ambient són premiades des de fa tres anys a Roda de Berà amb una reducció, entre un 5 i un 10%, del seu rebut anual de la recollida d’escombraries. Al gener de 2023 l’Ajuntament va tornar a posar en marxa el Passaport Verd, una iniciativa a través de la qual les famílies rodenques aconsegueixen una reducció de la taxa de la brossa amb les seves visites a la Deixalleria.

Un total de 117 famílies van demanar el seu, de les quals 71 el van aconseguir omplir, fins als 5 segells, 15 d’elles, i fins als 10 segells o més, en el cas de 56 famílies, les qui es beneficiaran del 10% de reducció en el rebut d’aquest any.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la correcta separació i el reciclatge dels residus per als quals no hi ha un contenidor específic a la via pública: tot tipus de voluminosos, com mobles, electrodomèstics, andròmines, matalassos, etc.; restes vegetals, aparells informàtics, bateries, piles, termòmetres, radiografies, pneumàtics, fluorescents, fustes, runes, pintures i dissolvents, ceres i betums, tòners, envasos de fitosanitaris, càpsules de cafè o joguines velles. La iniciativa no inclou tots aquells residus que, tot i que també es poden portar a la Deixalleria, com el paper i cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers, la roba o l’orgànica, ja existeixen al carrer contenidors destinats a la seva gestió.

Les famílies que vulguin aconseguir aquesta reducció en el rebut de 2025 poden passar per l’Ajuntament a buscar el seu nou Passaport Verd. Per guanyar nous segells hauran de fer entre 5 i 10 aportacions a la Deixalleria durant tot l’any, cadascuna d’elles de més de 5 quilos de pes.

Aquesta reducció és, a més a més, acumulable. Les famílies que ja es beneficiïn del 25% de reducció per baixa renda familiar, tal com contemplen les ordenances fiscals, poden acumular també aquest descompte del 5 o del 10% que ofereix el Passaport Verd. Així, aquelles famílies compromeses amb el medi ambient que facin ús freqüent de la Deixalleria podran aconseguir fins a un 35% de reducció en la taxa de la recollida d’escombraries de 2025.

Foto: Una imatge del Passaport Verd. / AJ, RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This