Les Dones Cistelleres es presenten a Salomó el 12 de gener

REDACCIÓ – Salomó, 8/1/2024

L’Espai de Cal Cadernal acollirà el proper 12 de gener, a les 15:15 hores, la presentació del projecte Dones Cistelleres, impulsat per l’Associació Mediambiental La Sínia. Amb el títol “Coneix el treball de cistelleria amb margalló”, es podrà veure una mostra de materials eines i peces i un taller de llata. Més informació a natura@riugaia,cat.

‘Dones cistelleres’ és un projecte que va iniciar-se el passat mes de maig a la Riera de Gaià i compta ja amb un gruix estable d’unes dotze dones que s’estan formant en l’art de treballar amb una planta tan nostrada com el margalló per fer objectes com cistells. L’art de la cistelleria com a art però sobretot com a ofici a recuperar i a mantenir viu.

Alhora, es dona una oportunitat a les dones del territori per aprendre un ofici que pugui representar una font d’ingressos per elles. El projecte és iniciativa de l’Associació Mediambiental La Sínia i beu d’un altre projecte de característiques similars, com és el ‘Dones pageses’. Ambdós, com destaca la coordinadora d’aquests programes, Georgina Florejachs, amb un nexe d’unió molt important com és la creació de xarxa, de comunitat, entre aquestes dones sovint del mateix poble o d’un mateix entorn com és el Baix Gaià.

El ‘Dones cistelleres’, doncs, consisteix en aquesta formació que una dotzena de dones del territori ja estan duent a terme des de la primavera passada i que es vol fer extensiu i donar a conèixer a altres pobles de la subcomarca,

La formació en cistelleria es realitza actualment de manera setmanal a La Riera de la mà de La Sínia i del Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma de Mas de Barberans i amb la incorporació de noves alumnes que es puguin interessar a partir del taller de Salomó, es mirarà d’ampliar aquesta iniciativa.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This