El Parc de Nadal d’Altafulla començarà enguany amb la visita de les Tres Magues el 2 de gener

REDACCIÓ – Altafulla, 31/12/2023

Els nens i nenes d’Altafulla començaran l’any 2024 amb una visita molt especial: la de les Tres Magues del gener. Serà el proper 2 de gener, a les 16:00 hores, a la plaça del Pou, i, amb el lema “Llibertat, Igualtat i Fraternitat” i acompanyades de les entitats del municipi, donaran el tret de sortida al Parc de Nadal d’Altafulla, que s’allargarà fins el 4 de gener.

Altafulla proposa una altra manera de celebrar aquestes festes: un acte dedicat a la infantesa, des d’una perspectiva laica, exempta de classes i sense una finalitat dogmàtica, que té l’origen a la ciutat de València l’any 1937, durant la II República Espanyola i en plena Guerra Civil i que va ser una desfilada que es va denominar la Festa de la Infància. Era la unió de la cultura, el teatre, la música, la dansa i l’art, per fer gaudir els més petits amb la il·lusió d’un mon millor. En aquesta festa, l’esperit de les magues cobria el recorregut.

La intenció d’aquesta festa és reivindicar els valors republicans de la llibertat, Igualtat i fraternitat encarnats en les magues que també engloben el missatge de gaudir aquestes festes d’una manera sostenible amb la finalitat de respectar el planeta on vivim. També es lliurarà un llibre il·lustrat amb l’objectiu de donar a conèixer la història de la festa i el missatge de “Felicitat, Pau i Cultura” i una nova manera de celebrar el solstici d’hivern.

Les Tres Magues les rebrem a la plaça del Pou i, des del balcó de l’ajuntament, ens faran arribar el seu missatge de Llibertat, Igualtat i Fraternitat. Després anirem en cercavila fins a Pavelló Poliesportiu, on les Magues inauguraran el Parc de Nadal i faran entrega del conte a tots els nens i nenes.

Tres dies de Parc de Nadal

El Parc de Nadal es desenvoluparà del 2 al 4 de gener, de les 16:00 a les 20:00 hores, al Poliesportiu Municipal i l’escola Roquissar. Tots els dies, de 16:00 a 16:30 hores, hi haurà un franja horària sense soroll. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Altafulla fa un passa endavant cap a les festes inclusives, sobretot pensant en aquells infants amb TEA.

Dimecres 3 es podrà lliurar la carta als Reis d’Orient a la Patgessa Reial, que visitarà el Parc de 18:00 a 20:00 hores.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This