La Marxa dels Castells del Baix Gaià enguany també es podrà fer amb BTT

REDACCIÓ – Altafulla, 28/12/2023

La 12a Marxa dels Castells del Baix Gaià se celebrarà el proper 4 de febrer i presenta com a principal novetat una nova modalitat que se suma a les de trekking i el trail i que és la BTT. L’organització, que va a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla, amb el suport tècnic de Sport No Limit Group, ha elevat també el límit de participants de 1.000 inscripcions, garantint el bon desenvolupament de la prova esportiva no competitiva. Un centenar d’aquestes places es reserven per a ciclistes.

La prova, que s’ha presentat en roda de premsa aquest dijous, 28 de desembre, manté els circuits de 17 km i 27 quilòmetres i les diferents modalitats iniciaran entre les 9:00 i 9:20 hores el recorregut, que uneix els castells de Tamarit, el Catllar, la Riera, Ferran i Altafulla, amb la llera del riu Gaià com a eix vertebrador.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha afirmat que la Marxa dels Castells del Baix Gaià és un acte esportiu que “molta gent ja té reservat a la seva agenda cada any i s’ha consolidat com un referent al territori després de més de deu edicions”. El regidor d’Esports, Àlex Cañas, ha destacat que és un esdeveniment que “combina les vessants esportiva i cultural en una jornada festiva” i ha manifestat que la nova modalitat de BTT sorgeix de la demanda que molts participants han fet arribar a l’organització els darrers anys.

Per la seva banda, el director de la prova, Juanan Fernández, ha assenyalat que és un esdeveniment esportiu que atrau un nombre importat de participants de fora de la demarcació de Tarragona, més d’un terç i destaquen el 28% de Barcelona i un 4% de Lleida. També ha apuntat que hi ha majoria d’inscripció femenina, gairebé un 55% del total, cosa que passa en poques proves esportives.

En aquests moments ja s’han registrat gairebé 700 inscripcions i l’organització espera arribar a les 1.000 durant les primeres setmanes de gener i tancar les inscripcions.

Les inscripcions i la informació referent es podrà consultar al web www.marxacastells.com.

Foto: Foto de família de la presentació de la 12a Marxa dels Castells del Baix Gaià. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This