L’Ajuntament d’Altafulla reconstrueix el cordó dunar per protegir el Parc de Voramar

REDACCIÓ – Altafulla, 18/12/2023

L’Ajuntament d’Altafulla ha començat aquest dilluns, 18 de desembre, els treballs per la reconstrucció del cordó dunar amb l’objectiu de protegir el Parc de Voramar. El temporal de l’abril de 2022 el va trencar i en no reconstruir-se s’ha anat degradant i s’ha acumulat sorra en aquest parc. Els treballs consistiran en recuperar aquesta sorra acumulada al Parc de Voramar, portar-la cap al front, perimetrar i plantar-hi espècies autòctones. A més, aquest cordó s’ampliarà a tot el parc, des del final del passeig fins el Voramar, i no a la meitat com fins ara.

És tracta d’una protecció tova basada en la mateixa protecció natural que té la platja. Per tant només ha calgut comunicar-ho a Costes de l`Estat i no demanar autorització. Durant aquesta setmana, se li donarà forma a la duna i, passades les Festes de Nadal, es faran les plantacions per consolidar el cordó dunar. “L’objectiu és protegir el Parc de Voramar i que es mantingui com el que és, un parc urbà. És una estructura que necessita un manteniment i en el seu dia no hi va haver un manteniment. Si deixes la platja fer, l’anirà envaint, que és el que ha passat”, explica la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Alba Muntadas.

“El Parc de Voramar té una acumulació de sediment ja que no tenia una defensa i no s’havia fet un manteniment i una renaturalització. L’abril de l’any passat, després de quaranta dies de temporal, les dunes de tot el litoral van acabar afectades i tots els Ajuntaments van fer actuacions de restitució i de recuperació i aquí no en va haver i l’onatge va anar duent la sorra cap a dins del parc. Un parc de terra s’ha convertit en un parc de sorra, una sorra que hauria d’estar a la platja”, detalla el doctor en Geografia i Geologia i assessor de l’Ajuntament d’Altafulla en la gestió de la platja, Xisco Roig.

La duna que es crearà servirà per resistir l’onatge i també generar un reservori de sorra per a la platja urbana del Passeig de Botigues de Mar, que és la que té més problemes. D’aquesta manera es complementarà el reservori de la platja del Vinyet.

Foto: Una excavadora retirant la sorra del Parc de Voramar. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This