Arrenquen les obres de la Piscina Municipal d’Altafulla amb l’objectiu d’obrir aquest estiu

REDACCIÓ – Altafulla, 2/12/2023

Des d’inicis de setmana que han començat les obres de reforma de la Piscina Municipal d’Altafulla amb l’objectiu que aquest estiu estigui operativa. Els treballs els porta a terme l’empresa Prexta HDS, per un import de 465.124 euros (IVA inclòs). El termini d’execució és de cinc mesos.

“Aquest és un projecte cabdal per aquest govern després que l’estiu passat hàgim estat sense piscina amb tot el que ha comportat. Estem contents perquè els terminis van sobre el que estava previst”, ha afirmat el regidor d’Esports, Àlex Cañas.

“La modificació més gran en la piscina que hi havia fins ara és la fondària. No serà ta fonda i la despesa d’aigua serà molt menor. A més, passem de clor a salina i això representa un estalvi important perquè el clor era una gran despesa. I renovem tot l’enrajolat, cosa que acabarà amb les filtracions que durant anys hem intentat trobar i no hem aconseguit identificar”, ha assenyalat Cañas.

Les obres consistiran en la construcció d’un nou vas dins l’existent i en el qual es definiran diverses fondàries per comptar amb una major comoditat per als usuaris. Així, s’establirà la fondària mínima en 1,40m i la màxima en 1,90m..

Els treballs que s’han de fer a la piscina contemplen no només el vas sinó també les canonades i la maquinària, que està obsoleta. Així, les obres suposen, en primer lloc, els moviments de terres i enderrocs preceptius, coronar el perímetre de la piscina, fer el vas nou i instal·lar els nous sistemes hidràulics i de tractament d’aigua a més de la instal·lació elèctrica.

En aquesta ocasió no s’intervindrà en la piscina petita, ja que “el principal problema de l’equipament es troba en les fuites de la gran”, com ha assenyalat Cañas. Amb tot, l’estructura petita estarà operativa igualment i pròximament es determinarà quina intervenció practicar-hi per millorar-ne també les prestacions. En aquest sentit, es planteja impulsar un procés participatiu per definir com es vol que sigui. Inicialment, es proposa crear diferents nivells i algun petit espai lúdic.

Foto: Una imatge de les obres de la Piscina MunicIpal d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This