El segon Festival Ànima Jove portarà a Altafulla més curtmetratges i algunes novetats el 26 i 27 de gener

REDACCIO – Altafulla, 1/12/2023

El Casal la Violeta acull per segon any consecutiu l’Ànima Jove Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació d’Altafulla, que se celebrarà els propers 26 i el 27 de gener. La segona edició continuarà la tradició d’oferir una selecció de curtmetratges dividits en tres seccions ben conegudes pels espectadors: la secció infantil, la secció documental i la secció de ficció. La principal diferencia de l’any passat és que aquestes seccions es tornen de caràcter competitiu i hi haurà un premi del públic per cada un d’elles.

A part, s’afegeix una nova secció no competitiva anomenada Panorama, on els curtmetratges seleccionats han estat importants en el circuit de festivals de cinema d’aquest any, i que a més són candidats/nominats a premis com els Oscars o els Goya, a més del guanyador de la Palma d’Or al Festival de Cannes.

Creixement sostenible

“Creixem en jornades de festival i curtmetratges. A la convocatòria que vam obrir se’n van presentar 145 de tot el món. Creiem que és important un creixement sostenible. Impliquem el públic en els premis que donarem en les tres seccions que ja hi eren l’any passat i també creixem amb e taller CreÀnima LAB”, ha explicat el director del festival, Joan Rubinat. I és que com a avant-sala del festival, es porta a terme els dies 2, 9 i 16 de desembre el CreÀnima LAB, un taller d’animació per a nens i nenes entre 8 i 12 anys. Ell seu objectiu és aprendre a fer una pel·lícula amb la tècnica del Stop Motion. El curtmetratge produït en el taller es projectarà a la secció infantil del festival el dissabte 27 de Gener de 2024 i així els participants del taller podran veure la seva creació en pantalla gran. Les places ja estan cobertes.

“L’objectiu del Festival és acostar l’animació a tots els públics. Hi ha concepció que l’animació és només per a infants i se’n fa molta per adults. Tenim una vessant molt important que és la infantil, però també la d’enganxar els adults i per això portem grans produccions a la secció Panorama. En l’animació es toquen molts temes socials. Hi una altra vessant és que darrera l’animació hi ha una indústria emergent amb molta oferta de feina i és possible fer-hi una bona carrera professional”, assenyala la productora del festival, Belinda Bonan.

Precisament la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Gemma Maymó, ha destacat en la presentació que “els tallers fan un pas més i surten de les dues jornades del festival i s’emplacen al mes de desembre, amb un treball de tres dies i el producte resultant es podrà veure els dies del festival”. “Estem contents que Altafulla siguem la referència en el territori dels curtmetratges d’animació i puguem visibilitzar aquest sector i aquesta indústria emergent i amb propostes interessants. La incorporació d’una nova secció demostra que l’Ànima Jove creix”, ha apuntat Maymó. Per la seva banda, la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas, ha afirmat que, “amb aquesta segona edició, el Festival, que és únic al territori, sembla que l’aposta es consolida a Altafulla i ha agraït als organitzadors que hagin escollit el municipi”.

L’Ànima Jove té com a objectiu principal promoure i difondre l’art de l’animació al nostre territori. Es tracta d’un esdeveniment únic a tota la província de Tarragona, que posarà a Altafulla al mapa de l’animació internacional. Els promotors i organitzadors de l’Ànima Jove són Most Wanted Studio, un estudi creatiu d’Altafulla especialitzat en animació. Desenvolupen i produeixen curtmetratges, llargmetratges i sèries de televisió, que a més d’entretenir, tinguin un impacte social.

Foto: Foto de família de la presentació del festival altafullenc. / AJ ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This