El ple de l’Ajuntament de Roda de Berà demana per cinquè cop la reobertura del consultori de la platja

REDACCIÓ – Roda de Berà, 1/12/2023

Han passat quinze anys des del tancament del centre d’atenció primària de la zona costanera de Roda de Berà, el qual estava ubicat al carrer Sínia i donava servei i atenció als veïns i veïnes d’aquella zona, així com als visitants.

Des de llavors, l’Ajuntament no ha deixat de demanar a la Generalitat de Catalunya que reobri aquest centre ateses les necessitats de la població rodenca i també hi ha hagut diferents iniciatives al Parlament de Catalunya, presentades per diversos grups polítics amb representació al consistori, la darrera d’elles portada a la comissió de salut del Parlament el passat 2 de novembre per En Comú Podem.

La moció conjunta aprovada aquest dijous 30 de novembre pel Ple municipal amb el suport de tots els grups municipals de la corporació és la cinquena que s’aprova amb el mateix objectiu des de 2017, per donar resposta als dèficits que pateix l’atenció primària actualment al municipi. Des de la regidoria de Salut, encapçalada per Rosana Dorantes, la legislatura passada, i actualment per Remei Gavaldà, també ha mantingut diferents reunions amb la Xarxa Santa Tecla.

La necessitat és real. Només en els barris de Costa Daurada, Berà, Marisol, Francaset, Mas Roig i el Roc de Sant Gaietà hi ha actualment 1.193 habitatges amb persones empadronades i una població flotant, durant els mesos d’estiu, d’unes 9.000 persones, les qui serien usuàries d’aquest CAP. A més a més, durant els darrers quatre anys, l’increment del padró municipal ha estat molt important a tot el municipi, però cal destacar l’increment poblacional del 40% en els barris abans esmentats, propers a aquest consultori mèdic i que es beneficiarien de la reobertura.

Recollida de signatures

Fa uns mesos la Federació d’Associacions de Veïns va iniciar una recollida de signatures perquè el departament de Salut reobrís aquesta instal·lació per oferir un servei digne i de primera necessitat. El 3 de novembre es van presentar per registre d’entrada les prop de 1.000 signatures recollides, les quals es faran arribar a la Generalitat conjuntament amb la moció aprovada pel plenari, instant-la “a la ràpida reobertura del CAP de la Costa Daurada amb els serveis de Medicina de Família i Pediatria”, diu la moció. Perquè això sigui possible, el Ple demana a la Generalitat que inclogui una partida pressupostària als pressupostos de 2024 per a la seva reobertura.

La diferència i la importància respecte a altres mocions anteriors, va assegurar l’alcalde, Pere Virgili, és que “aquesta els arribarà avalada per un miler de signatures de la ciutadania”. “No serà fàcil que el departament de Salut hi destini recursos, però hem de seguir-lo intentant, perquè hi hagi una partida al pressupost de la Generalitat i, més important, que s’executi”, va afirmar ahir Virgili.

Foto: Una imatge del centre de salut que volen que reobri. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This