La Jornada ‘Música, Ciència i Salut’ se celebrarà el 16 de març a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 28/11/2023

El Casal La Violeta acollirà el proper 16 de març la jornada “Música, Ciència i Salut”, que neix amb vocació de continuïtat amb l’objectiu de difondre i debatre sobre els beneficis de la música en la salut física, mental i emocional, en paraules de la regidora de Salut d’Altafulla, Eva Martínez. El creador i director de la jornada, que s’ha presentat aquest dimarts, 28 de novembre a la sala de plens de l’ajuntament d’Altafulla, és el doctor en comunicació, enginyer de telecomunicació i títol professional de piano i resident a Altafulla, Jordi A. Jauset.

La ponència inicial de la jornada anirà a càrrec del mateix Jauset i Laura Navarro, que és la coordinadora de l’estudi més avançat que hi ha en aquests moments a l’Estat Espanyol, a Santiago de Compostela, en relació a com afecta la música al genoma humà. Seguiran dues taules rodones de debat, una amb professionals de la salut i altra amb professionals musicoterapeutes.

Per la tarda, està prevista una ponència a càrrec del doctor Tomás Álvaro, metge i psicòleg clínic, un taller pràctic d’aplicació de la música en el Parkinson i Alzheimer, i com a cloenda s’ha previst una taula institucional, amb la participació dels Col·legis de Metges i d’infermeria, Escola de Música i altres càrrecs de Salut, on seran importants les seves opinions a fi de conèixer els mecanismes oficials per a poder implantar la música com a eina complementària dins el sistema de Salut.

Durant la Jornada, hi haurà pauses musicals, a més d’una visita als Munts on també es podrà gaudir d’un espai musical en directe.

“La música és cultura i ciència i des de l’antiguitat ha servit per pujar l’estat d’ànim. En trobem molts exemples a civilitzacions com l’egípcia i la grega. La música produeix canvis bioquímics al cervell i genera beneficis en la salut i s’està avançant molt en aquest camp a nivell científic”, ha explicat Jauset.

En la presentació també hi ha estat present el professor de violoncel i musicoterapeuta Ricardo Alba, que imparteix classes a l’Escola Municipal d’Altafulla però també col·labora amb centres d’educació especial com Estela i SOLC, ha defensat els efectes positius de la música en teràpies amb persones amb asperger, trastorn de l’espectre autista i paràlisi cerebral. També ha recordat que des de 2016 l’Escola de Música d’Altafulla va obrir una aula de musicoteràpia.

Foto: D’esquerra a dreta, Jordi Jauset, Ricardo Alba i Eva Martínez, amb el cartell de la jornada. / AJ, ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This