Altafulla commemorarà el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb diverses activitats

REDACCIÓ – Altafulla, 18/11/2023

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència envers les dones i l’Ajuntament d’Altafulla el commemorarà amb diverses activitats, la primera de les quals serà l’exposició “Pioneres del municipalismes feminista”, que es podrà veure del 20 al 24 de novembre i que explica la història de les primeres electes femenines a les institucions municipals, sorgides de les eleccions municipals del 14 de gener de 1934, entre les quals hi ha la primera alcaldessa dels Països Catalans, Nativitat Yarza. Concretament de Bellprat.

Els horaris de visita de l’exposició són els següents:

De dilluns 20 a dijous 23, al vestíbul de l’Escola de Música.

Divendres 24, de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores al vestíbul de l’ajuntament.

El 24 de novembre, a les 18:30 hores, a la plaça del Pou, es farà la lectura del manifest i l’homenatge a les dotze dones catalanes assassinades per violència de gènere, a càrrec del grup de teatre +Aprop i amb col·laboració de l’Escola de Música. Hi haurà també un mural de missatges escrits en ulleres liles (activitat impulsada pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Finalment, a les 19:30 hores, al Centre d’Entitats, es portarà a terme un taller participatiu obert a tothom, a càrrec de Francesca Ferrari Rebull amb el títol “Deconstrucció de la violència de gènere: apoderament de la dona”. El taller està organitzar per l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla.

Foto: Natividad Yarza va ser la primera alcaldessa catalana els anys 30. / VIQUIPÈDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This