L’Ajuntament de Creixell augmenta la taxa de la recollida de la brossa un 99%

REDACCIÓ – Creixell, 8/11/2023

L’Ajuntament de Creixell ha aprovat aquest dimecres, 8 de novembre, en un ple municipal ordinari, les ordenances fiscals per a l’any 2024. Ho ha fet amb els vots a favor del govern i en contra de l’oposició. Ha estat en un ple d’urgència perquè s’endarreria més es corria el risc de no complir els terminis per a l’entrada en vigor de les noves ordenances l’1 de gener.

En les modificacions de les ordenances, destaca l’augment del 99,09% de la taxa de la recollida de la brossa, una xifra que, segons l’alcaldessa, Montse Muñoz, ve marcada per l’estudi econòmic-financer. Aquesta important pujada, que fa que la taxa s’elevi en el cas d’habitatges unifamiliars de 120 a 239 euros, però s’acompanya de bonificacions per famílies nombroses i per incentivar el reciclatge.

Precisament Muñoz ha lamentat que Creixell sigui una de les localitats catalanes que menys recicla i això produeix que el cost de la recollida de les escombraries sigui molt elevada. L’alcaldessa ha recordat que el 2025 la Unió Europea obligarà a repercutir tot el cost del servei als usuaris. El cost anual de la recollida de la brossa passarà dels gairebé 1.100.000 euros anuals el 2023 a 1.350.00 euros a l’any el 2024 per l’augment del conveni del Consell Comarcal i alguns canvis que s’han d’introduir en la recollida.

Pel que fa a altres ordenances, l’IBI urbà no ha pujat, ja que el seu tipus està en el màxim des de 2010. Si que ha augmentat el tipus de l’IBI en finques rústiques: del 0,68 a 0,90. Per altra banda, s’han aprovat bonificacions del 50% en ells primers dos anys per a la instal·lació de plaques solars. I en el cas de l’ICIO, aquesta bonificació és d’un 50%. L’Impost de Vehicles es manté baix amb l’objectiu de poder atraure nous vehicles censats.

Foto: Una imatge del ple municipal creixellenc. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This