Nou espai al cementiri municipal de Creixell per al record dels infants no nascuts

REDACCIÓ – Creixell, 3/11/2023

El cementiri de Creixell acull des d’aquest dijous, 2 de novembre, un arbre del record. És un memorial perquè les famílies puguin recordar i homenatjar els seus fills i filles nascuts sense vida o que haguessin mort poc després de néixer.

No es parla massa de les morts gestacional i perinatal ni del dol pel qual han de passar les famílies després que un nadó hagi nascut sense vida o hagi mort pocs dies després del part. En mig d’aquest dol quasi invisible per a la societat, les famílies necessiten un lloc on poder recordar-los que els serveixi per enfrontar la mort del seu nadó no nascut.

És per això que l’Ajuntament de Creixell ha inaugurat al cementiri del municipi un nou espai, un arbre del record, que ha de servir com a memorial per reconèixer aquests infants no nascuts, perquè les famílies puguin anar-hi per recordar-los i per donar visibilitat a la mort gestacional, -que es dona en qualsevol moment de la gestació-, i perinatal -a partir de la setmana 22 i fins als primers dies de vida-.

Aprofitant la celebració de la Missa de Difunts al Cementiri, Mossèn Josep Masdeu ha beneït aquest nou espai, amb la presència de les autoritats municipals de l’Ajuntament de Creixell.

Foto: Una imatge de l’espai de record dels infants no nascuts a Creixell / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This