L’Ajuntament d’Altafulla ha d’intervenir d’urgència al passeig marítim

REDACCIÓ – Altafulla, 2/11/2023

L’Ajuntament d’Altafulla porta a terme aquest dijous, 2 de novembre, actuacions d’urgència al passeig marítim de Botigues de Mar per intentar minimitzar les afectacions en el passeig provocades pel fort onatge produït per la Borrasca Ciarian. Aquestes onades, que des de bon matí piquen a l’escullera, han produït que l’esllavissada que es va produir fa una setmana al ferm i el mur del passeig s’hagi ampliat una vintena de metres més.

Els treballs, que compten amb el vistiplau de Costes de l’Estat, consisteixen en reforçar i recol·locar pedra a les zones on fa dos dies es van reomplir i que, a causa de la intensitat del mar, han baixat o s’han desplaçat. També es col·loca pedra en els trams que s’han enfonsat lleugerament. L’objectiu és evitar que el fort onatge buidi el passeig per sota i es produeixin noves esllavissades. Fa dos dies es va portar a terme una primera actuació d’urgència davant la mala previsió meteorològica.

Aquests treballs han obligat a tallar l’accés a una part del passeig de Botiges de Mar, partir de Camí del Prat. Els equips tècnics de l’Ajuntament d’Altafulla segueixen amatents l’evolució del temporal, que pot portar provocar onades de fins a quatre metres d’alçada.

Recordem que un cop l’onatge baixi i es pugui accedir a la platja, Costes de l’Estat té previst portar a terme uns treballs de reforç de l’escullera de més envergadura. Aquesta actuació estava previst iniciar-la fa unes setmanes, però el mal estat de la mar ho ha impedit fins ara.

Foto: Una imatge dels treballs al passeig marítim altafullenc. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This