El llibre de Montserrat Corretger ‘La pensió dels alemanys’ es presenta a la Riera el 30 d’octubre

REDACCIÓ – La Riera de Gaià, 26/10/2023

El Molí del mig, de la Riera de Gaià, serà l’escenari el proper dilluns, 30 d’octubre, a les 19:30 hores, de la presentació del llibre “La pensió dels alemanys”, de Montserrat Corretger. El llibre transcorre a l’Europa i el Camp de Tarragona entre les dues guerres mundials.

L’acte comptarà, a més de l’autora, amb l’historiador Ricard Ramon i Sumoy i Carles Marquès i Virgili.

Montserrat Corretger i Sàez (Reus, 1950) és historiadora de la literatura, escriptora i professora universitària. Es doctorà en filologia catalana i ha estat professora de literatura catalana a la Universitat Rovira i Virgili.

Sinopsis

Els traductors alemanys i suïssos de les empreses de fruits secs  ocupen un lloc de privilegi al Reus florent dels anys vint, on circulen en la plenitud de la seva joventut cosmopolita i desbordant i  enceten la inquietud per la situació al seu país. El nazisme s’estén  mentre a la pensió que els acull, transformada en nucli de relacions   europees, el grup d’hostes viu intensament els canvis que arriben. Entre 1922 i 1939 esdeveniments inesperats condicionen aquestes vides  i les que es van acollint a la ciutat i a la casa. Els conflictes socials i polítics es trenen amb les trajectòries dels protagonistes i les tensen fins al goig i el patiment. l context europeu i l’entorn  autòcton emmarquen una ciutat i una vida col·lectiva noves i           sorprenents.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This