‘Codi ictus, la lluita continua’, un documental experimental d’animació dels altafullencs Most Wanted Studio

REDACCIÓ – Altafulla, 24/10/2023

Per celebrar el Dia Mundial de l’Ictus, Most Wanted Studio llança online i en obert “Codi Ictus”, un curtmetratge documental experimental d’animació únic i commovedor, centrat en l’impacte de  l’Ictus en la vida de les persones.

La directora i productora d’aquest curtmetratge és la Belinda Bonan i el tema li toca de ben aprop. L’any 2018, la seva mare va patir un Ictus Isquèmic. En aquell moment, es va adonar que no en sabia res d’aquesta malaltia, malgrat la seva gravetat. I això la va portar inevitablement a voler-ne fer un curt amb aquesta temàtica.

“L’Ictus és una malaltia silenciada, de la qual es parla poc.  Però és la primera causa de mort en les dones. Així que crec que es mereix que li dediquem temps i en parlem més” afirma Belinda Bonan.

D’aquest curt, en destaca sobretot la seva proposta artística. L’animació es va fer de forma tradicional, sobre paper i pintat en aquarel·la cada frame. Aquesta tècnica no és habitual i va fer que l’equip hagués d’estar un temps fent tests d’animació per a veure quina era la forma més adient d’afrontar el projecte.

Ara que el curtmetratge ha acabat la seva ruta per festivals de cinema internacionals, han decidit pujar-lo complet online en la setmana del Dia Mundial de l’Ictus, per a que ajudi a la ciutadania a meditar i convensar sobre el tema. El 27 d’octubre es llançarà oficialment el curtmetratge complet a Youtube, Vimeo i Instagram.

“Ens agrada que cada projecte que produïm, aporti un valor i faci reflexionar a l’espectador” afirma Joan Rubinat, productor de “Codi Ictus”.

Foto: Un dels frames de la nova producció de Most Wanted Studio.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This